sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Banaanimaustekakku


Tein kahden vanhemman lapseni kanssa tätä ihanaa, pehmoista banaanimaustekakkua. Oli kyllä tosi herkullista. Lapsillakin oli kivaa leipoessa, koska tämä oli helppo ohje ja molemmille oli yksi kananmuna rikottavaksi (muuten olisi tullut riita :D) ja sopivasti tekovaiheita. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä lokakuu 2013.

Banaanimaustekakku

(noin 12 palaa)

3 kypsää banaania

150 g margariinia/voita

2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1/2 tl neilikkaa ja inkivääriä (laitoin 1 maustemitta neilikkaa)

1 dl kermaa tai maitoa

Vuoan voiteluun

margariinia ja korppujauhoja

Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasvasokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita, banaanisosetta ja kermaa/maitoa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,5 litran pitkään kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 h tai kun taikinaa ei tartu tikkuun kokeiltaessa (minä paistoin 50 minuuttia).

Uunista tullut.




Ah, niin mehevää ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti