Tein kahden vanhemman lapseni kanssa tätä ihanaa, pehmoista
banaanimaustekakkua. Oli kyllä tosi herkullista. Lapsillakin oli kivaa
leipoessa, koska tämä oli helppo ohje ja molemmille oli yksi kananmuna
rikottavaksi (muuten olisi tullut riita :D) ja sopivasti tekovaiheita.
Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä lokakuu 2013.
Banaanimaustekakku
(noin 12 palaa)
3 kypsää banaania
150 g margariinia/voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa ja inkivääriä (laitoin 1 maustemitta neilikkaa)
1 dl kermaa tai maitoa
Vuoan voiteluun
margariinia ja korppujauhoja
Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vaahdota pehmeä rasva ja
fariinisokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet
keskenään. Lisää rasvasokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita,
banaanisosetta ja kermaa/maitoa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina
voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,5 litran pitkään kakkuvuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 h tai kun taikinaa ei
tartu tikkuun kokeiltaessa (minä paistoin 50 minuuttia).
Uunista tullut.
Ah, niin mehevää ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti