torstai 31. lokakuuta 2013

Mantelinen omenakakku


Leivoin tämän kakun kesällä 2012. Ohje on Kotiliedestä nro 11. Kivan maukas ja pehmoinen kakku. Olisi vaan pitänyt latoa omenaviipaleet keskeltä aloittaen, niin lopputulos olisi ollut vähän kivempi :) Mutta eipä sillä nyt niin ole väliä :D

Mantelinen omenakakku

(10 annosta)

Vuokaan

50 g voita

1 dl fariinisokeria

400 g happamia omenia

Voitele vuoka (käytin 24 halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa) ja ripottele pohjalle fariinisokeri.

Taikina

1/2 dl vettä

100 g mantelimassaa

150 g voita tai margariinia

1 1/2 dl ruokosokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

paahdettuja mantelilastuja (unohdin)

Kiehauta vesi ja pehmennä mantelimassa vesitilkkan. Anna jäähtyä. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele viipaleet vuokaan.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon mantelimassa sekä munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se tarjoilualustalle. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti