Mantelinen omenakakku
(10 annosta)
Vuokaan
50 g voita
1 dl fariinisokeria
400 g happamia omenia
Taikina
1/2 dl vettä
100 g mantelimassaa
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
paahdettuja mantelilastuja (unohdin)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon mantelimassa sekä munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se tarjoilualustalle. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti