Näiden suklaamuffinien ohje on Fazerin Suklainen keittiö-ohjevihkosta. Olen tehnyt niitä aiemmin minimuffineina ja ne löytyvät täältä. Banaani-suklaamuffinien ohje löytyy täältä.
Mehevät suklaamuffinit vaniljaisella kuorrutteella
(12 normaalikokoista tai 30-35 minimuffinssia)
100 g tummaa suklaata rouheena (esim. Fazer Taloussuklaa -rouhe)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)
2 kananmunaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl maitoa
100 g voita/ margariinia sulatettuna
Kaada suklaarouhe kulhoon. Mittaa joukkoon
muut kuiva-aineet ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa kevyesti
kananmunat ja fariinisokeri. Nostele kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon.
Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin
(minusta kätevin ja nopein tapa on laittaa taikina pursotinpussiin ja
pursottaa taikina vuokiin).
Paista 200-asteisessa uunissa hiukan
keskitasoa alempana noin 15 minuuttia (isompia muffinsseja noin 20
minuuttia). Anna muffinssien jäähtyä.
Kuorrutus ja koristelu
1 1/2 dl Flora Vispiä
100 g vaniljarahkaa
tomusokeria maun mukaan (noin 2 tl)
violetteja pehmeitä koristerakeita
Uunista tulleet muffinit.
Suklaamuffinit telineessä banaani-suklaamuffinien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti