Maalatusta Aurora-koristeesta tarkemmin tietoa täällä.
Vadelmainen suklaa-boysenmarjakakku
Tumma sokerikakkupohja
(täältä löytyy tarkempaa tietoa pohjasta)
5 kananmunaa
150 g (reilu 1 1/2 dl) sokeria
125 g (noin 2 1/4 dl) vehnäjauhoja
25 g (1/2 dl) tummaa kaakaojauhetta
Paista 170 C°:ssa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.
Kostutus
reilu 1 dl maitokaakaota (reilu 1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)
Suklaatäyte
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan
pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte.
Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.
Vadelma-boysenmarjatäyte
3/4 dl vadelmamarmeladia
♥
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
pieni rasiallinen pakastevadelmia (kotimaisia)
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista
liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen
joukkoon samalla sekoittaen.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja
kostuta se maitokaakaolla. Sivele pintaan vadelmamarmeladi. Levitä
päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä
vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se.
Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama
tunti tai mielellään yön yli.
Kermapäällystys
2 1/2 dl Flora Vispiä
1 rkl tomusokeria
Pursotukset
2 1/2 dl Flora Vispiä (en muista tarkkaan määrää, ihan enintään 3 dl)
1 tl tomusokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä
Kerma siloteltu (jotenkuten) kakun pintaan.
Aurora päässyt paikoilleen.
Valmis kakku.
Mikäköhän tämän kukan nimi voisi olla, hmmm. Niitä taitaa kasvaa Taikametsässä :)
Ruusumaisia pursotuksia.
6-vuotiaalle prinsessalle pala prinsessakakkua :)
Sankaritar puhaltanut tehokkaasti kynttilän kumoksiin saakka. Aurora sai talisen mekon :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti