Raikkaat valkosuklaa-mangounelmat
Unelmakääretorttupohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl ohrakasta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat
ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas,
kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti
käännellen.
Kaada taikina
leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa
keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja
sirottele sen päälle sokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja
ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten
kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi.
Säädä
säädettävä reunavuoka 30×30 -kokoiseksi. Aseta se alustalle
leivinpaperin päälle. Leikkaa reunavuoalla sopivan kokoinen pala
unelmakääretorttupohjasta ja jätä se vuoan pohjalle.
Kostutus
noin 1 dl mangotölkin sokerilientä
Kostuta esimerkiksi pullasudilla unelmakääretorttupohjan pintaa mangotölkin liemellä.
Valkosuklaamangomousse
4 liivatelehteä
1 rkl mangotölkin sokerilientä
2 1/2 dl Flora Vispiä
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
200 g valkosuklaata (Panda)
1 tlk mangoviipaleita (ilman lientä eli 250 g mangoa)
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikrossa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää
siihen tomusokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita
keskenään haalea suklaasula ja huoneenlämpöinen appelsiinituorejuusto ja
yhdistä seos kerman kanssa. Valuta mangopurkista neste ja soseuta
mangoviipaleet. Huom. säilytä lientä 1 rkl täytteeseen ja 1 rkl
mangopäällykseen! Lisää mangosose täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kiehauta
mangoliemi. Sulata siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana
valkosuklaamangomoussen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte
reunavuokaan unelmakääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna
hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.
Mangokiille
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä (425 g)
4 liivatelehteä
1 rkl mangotölkin sokerilientä
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangotölkin mangoviipaleet
soseeksi ja sekoita joukkoon tölkin liemi. Kiehauta 1 rkl mangolientä
(aiemmasta tölkistä säästettyä). Sulata siihen puristetut liivatteet ja
kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada
mangosose reunavuokaan valkosuklaamangomoussen päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli niin kuin minä
tein.
Irrota
hyytynyt leivoslevy varovasti vuoastaan. Sen voi tehdä niin, että kastat
veitsen kuumaan veteen, kuivaat sen ja irrotat sillä kuumalla veitsellä
reunat irti leivoslevystä.
Leikkaa leivoslevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Koristelu
noin 1 dl vispikermaa
1/2 tl tomusokeria
suklaakoristerakeita
Raikas ja maukas appelsiini-valkosuklaatäyte ♥
Valmis leivoslevy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti