Suklaa-juusto -kakkutikkarit
18 kpl (minulla tuli muutama enemmän)
100 g voita
100 g sokeria
1 kananmuna
135 g jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl tummaa kaakaojauhetta
90 ml maitoa
♥
80 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sokeria
1 tl vaniljauutetta
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute vatkaimella.
Pursota vuoan muotteihin vähän taikinaa pohjalle. Aseta keskelle noin 1/2 tl juustokreemiä. Täytä muotit rajaan asti taikinalla. Aseta kansi paikoilleen. Paista 160-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut palloiksi. Ota vuoka pois uunista ja anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Irrota pallot muoteista.
Tikkujen laitto
Sulata pari palaa suklaata. Kasta tikkujen päät yksitellen suklaaseen ja upota ne kakkupalloihin. Aseta pallot vuoan muotteihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata tai valkosuklaata (laitoin osan vaaleanpunaista candy meltsiä)
koristerakeita ja nonparelleja
Aseta vuoan kansilevy tasaiselle alustalle ja upota tikkarit kannen reikiin (minä laitoin kannen alle syvemmän rasian, jotta tikut upposivat syvemmälle ja pysyivät tukevammin pystyssä. Anna tikkareiden jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Tuorejuustotäytettä sisälle.
Enää puuttuu kansilevy.
Uuniin menossa.
Uunista tulleet.
Tikut upotettuina kakkupalloihin.
Kakkutikkarit koristelua vailla!
Valmiit kakkutikkarit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti