Äitini teki tänään näitä ihania enkeli-joulutorttuja tyttäreni
kanssa, kun tyttö oli päässyt eskarista ♥ Kiva idea näin joulun aikaan!
Äiti oli löytänyt ohjeen
täältä
Myllyn Paras-sivustolta. Inka halusi myös kokeilla uutta
mäyräkoiramuottia ja teki erilaisia leivoskokoonpanoja. Mäyräkoira on
rakastettavan ihana!!!
Enkeli-joulutortut
(10 kpl)
500 g lehti- tai voitaikinalevyjä
200 g sitruunarahkaa
50 g valkosuklaata
100 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita se rahkan
kanssa. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Nosta neliöpalat
leivinpaperoidulle uunipellille. Tee jokaisen taikinaneliön kulmiin
vinot viillot kohti keskustaa, noin puoleenväliin saakka. Laita yläosaan
keskelle nokare aprikoosimarmeladia. Laita sen alapuolelle isompi
nokare sitruunaniin-valkosuklaarahkaa. Nosta sivuilla olevien palojen
alakulmat käsiksi, että ne jäävät marmeladinokareen alapuolelle. Nosta
sitten yläosan kulmat alas hiuksiksi niin, että niiden kulmat ovat
käsien päällä. Kostuta kulmat vedellä ennen kiinnittämistä, jotta ne
pysyvät uunissa ollessa kiinni.
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia.
Äidin piirtämä hahmotelma.
Paistoa vailla.
Valmiita mäyräkoiraleivonnaisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti