Tein viime kesänä tätä keittoa. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä huhtikuu 2013.
Herne-rucolakeitto
(2 annosta)
1 pieni sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
200 g pakasteherneitä
5 dl kasvis- tai kanalientä
1 ruukku rucolaa
75 g sulatejuustoa
1 rkl sitruunamehua
ripaus (ruusu)suolaa ja rouhittua mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita
joukkoon jauhot. Lisää kattilaan herneet ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä
miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää
joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto
sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile
esimerkiksi parmesaanilastujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti