Pienen hetken ajattelin päällystää kakun jollakin massalla. Mutta se olisi ollut liian yksinkertaista. Halusin haastaa itseäni enemmän, haasteesta kun oli kyse ;) Päätin päällystää kakun kermalla ja silottaa pinnan palettiveitsellä. Tuota vaihetta en olisi voinut kuvitellakaan tekeväni lasten hereilläoloaikana :D Koska olen aika pikkutarkka, sain kulumaan silottamiseen aikaa ainakin 1,5 tuntia. Sain siis hyvän silottamisharjoituksen samalla. Tarkoitus oli sipaista mustikkamarmeladia kerroksiin täytteiden alle, mutta unohdin.
Muumipeikon yksityiskohdat eli silmät, kulmakarvat, kädet ja hännän päätin tehdä erikseen pikeeristä, koska ne olisi ollut turhan vaikea muotoilla kakusta ja kermasta. Jälkeenpäin mietin, että hännäntupsuun olisi voinut hennosti maalata viivoja mustalla värillä, ettei se näyttäisi kolmannelta kädeltä :D
♥
No niin, nyt haaste on ratkennut ja Muumi sijoittui onnellisesti neljänneksi :) Tulipa hyvä mieli! Kaikki pisteet ja kommentit löytyvät täältä. Haasteen voitti pikkumurunen Mausteinen polttopuu-leipomuksellaan, onnea! Täällä on saamani palkinto :)
Muumitäytekakku
Pikeeri
(muumin yksityiskohtiin)
1/2 rkl kananmunan valkuaista
40 g tomusokeria
2 tippaa sitruunamehua
mustaa elintarvikeväriä
Leikkaa pusseista pieni kulma pois ja pursota niistä muumille yksityiskohtia. Olin piirtänyt valmiiksi leivinpaperille mallit, joiden päälle pursotin. Pursota valkoisella pikeerillä muumille häntä, kädet ja silmät. Pursota mustalla pikeerillä silmille keskustat sekä kulmakarvat ja suu. Pursotin vielä hennosti mustaa pikeeriä silmien reunoille, jotta silmät erottuisivat paremmin muumin valkoisesta pinnasta. Anna pikeeripalojen kuivua seuraavaan päivään (tai kauemminkin).
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl ohratärkkelystä
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 6 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjassa kiinni oleva leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.
Piirrä leivinpaperille muumin ääriviivat ja leikkaa se muotoonsa. Aseta pohjalevy vaakatasoon ja puolita se. Leikkaa molemmista paloista leivinpaperimallin avulla muumin muotoinen pala. Yhdistä jäljelle jääneistä paloista kolmas muumipala. Säilytä loputkin palat myöhempää käyttöä varten.
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Sekoita vaniljasokeri maidon sekaan.
Täyte
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
♥
200 g pensasmustikoita
Jotta muumi saa mahaansa ja poskeensa pyöreyttä, laita niihin kohtiin pohjasta jääneitä paloja tarvittava määrä. Laita palojen alle aiemmin talteen ottamaasi täytevaahtoa. Muotoile muumin yläreunoja veitsen avulla, jotta se saa lisää pyöreyttä. Maha- ja poskipaloista voi myös veistää tarvittaessa korkeutta vähän pois ja pehmentää reunoja. Kostuta nekin lopuksi. Anna olla jääkaapissa noin kaksi tuntia tai yön yli.
Kuorrute
3 dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
Mallin avulla leikattu muumikakkulevy.
Sinivalkoista täytettä :)
Täytetty ja muotoiltu kakku.
1,5 h kermapinnan silottelu ohi :D
Korostin palettiveitsellä leukaa ja mahaa.
Pikeeristä tehdyt yksityiskohdat odottamassa pääsyä kakun päälle.
Valmis muumipeikko.
Olisi ollut vieläkin sinivalkoisempi pala, jos olisin muistanut sipaista täytteiden alle mustikkamarmeladin!
(5+3+3+1 = 12 pistettä)
- Ihana Muumipeikko! Taidokkaasti siloitettu kermapintakin
- Vautsi vau! Siinäpäs vasta aidon näköinen muumi! Tässä kakussa varmana haasteena on ollut tuo pinnan siloittaminen, ja hyvin on onnistunut.
- Oi miten suloinen! Todella vakaa käsi ja kärsivallinen mieli tarvitaan etta pinnan sai noin siloiseksi. Maistuukin paljon paremmalle kermalla päällystettynä. Joka muumifanin unelmakakku...
- suomalaisuutta paitsi muumin muoto, niin myös makumaailma selkeydessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti