Nyt kun ollaan jo marraskuussa, voin laittaa tämän noin vuoden
takaisen leivontatuokion tänne :) Äitini leipoi Inkan ja Mion kanssa
sämpylöitä. Ohje on porkkanasosepussin kyljestä. Lapset saivat tehdä
lähes kaiken itse ja olivat tosi innoissaan mukana joka hetkessä. Mio
oli niin vauhdikas sämpylöiden pyörittelijä, että otti jo kertaalleen
pellille laittamansa sämpylät takaisin alustalleen ja pyöritteli ne
pellille uudestaan :) Muistan, että nämä olivat kyllä tosi maukkaita!
Näistä kuvista sen näkee, että ovat nuo lapset taas vuodessa kovasti
kasvaneet!! Ja tuossa meillä on vielä vanha pöytäryhmäkin. Laittelenpa
piakkoin tänne postauksen joululimpuista, jotka tein myös viime joulun
aikaan. Ihanaa kun rästipostauspino ohenee!
Porkkana-kaurasämpylät
(16-20 kpl)
500 g porkkanasosetta
50 g tuorehiivaa
2 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl siirappia
1 tl ruususuolaa
0,6 dl öljyä
noin 9 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
Lämmitä porkkanasose 37-asteiseksi ja murenna hiiva sekaan. Sekoita
soseeseen kaurahiutaleet ja anna niiden turvota 5 minuuttia. Lisää
siirappi ja suola sekä jauhot vähitellen taikinaa sekoittaen. Lisää öljy
alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.
Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla 15-30 minuuttia. Kaada
taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa
taikina kahteen osaan, pyörittele ne tangoiksi ja jaa tangot 8-10 osaan.
Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Anna niiden kohota liinan
alla 30 minuuttia. Sivele pinta kylmällä vedellä ennen paistoa, niin
saat rapean kuoren. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15
minuuttia.
Keskittynyt taikinapalojen leikkaaja.
Vauhti päällä :)
Lapset saivat voidella omat sämpylänsä.
Komeat sämpylät menossa uuniin. Takana Inkan sämpylät ja edessä Mion :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti