En ollut varma, että minkäkokoisessa vuoassa tämä kakku kannattaisi paistaa. Päädyin 24 cm kokoiseen vuokaan. 26 cm kokoinen vuoka kävisi myös. Kakku kohoaa uunissa aika paljon, mutta "lässähtää" juustokakun tavoin hiljalleen uunista ottamisen jälkeen. Nyt kakkuni jäi vielä kivan muhkeaksi etenkin keskeltä. Mutta kakku kävisi hyvin myös hieman ohkaisempanakin.
Päädyin yksinkertaiseen koristeluun. Sain Vispilänkaupan ihanalta Eijalta supersuloisia Miss Etoile-sarjan sokerihelmiä (kiitos ♥) ja halusin käyttää niitä tähän kakkuun. Kakun päälle voisi hyvin myös siivilöidä tomusokeria. Paistoin kakun jo edellisiltana, jotta se ehti rauhassa jäähtyä.
Huom! Esimerkiksi juhlia varten kakkua voi tehdä tupla-annoksen ja paistaa se uunipellillä. Kakun voi kuorruttaa suklaalla ja koristella pähkinöillä. Sitten kakun voi leikata pieniksi suupaloiksi.
Suklaakakku
(8 hengelle)
150 g tummaa suklaata
2 1/2 dl intiaanisokeria
150 g voita
1 rkl puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja (laitoin spelttiä)
4 kananmunaa
Koristelu
muutama pala tummaa suklaata
vaaleanpunaisia, pehmeitä sokerihelmiä
Jäähtynyt kakku koristelua vailla.
Ihastuttavia, pehmeitä sokerihelmiä ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti