Tein nämä suklaakoristeet
tähän
kakkuun Leivontafoorumin marraskuun 2013 leivontahaastetta varten.
Pähkäilin ensin, että miten nämä tehdään. Varmaankin näiden tekemiseen
voi olla useampikin keino. Tässä ohje, jolla minä päädyin koristeet
tekemään.
Suklaakoristeet
(2 kpl)
50 g valkosuklaata
Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä
välillä sekoittaen. Laita suklaasula pieneen pussiin (esim. Minigrip).
Leikkaa kulmasta pieni pala pois. Aseta leivinpaperi tasaisen alustan
päälle. Pursota suklaasta viivoja, jotka muodostavat lopulta kaksi
suorakaiteen muotoista aluetta (toinen voi olla vähän kapeampi). Aseta
leivinpaperin sivuille samankokoiset purkit, esim. nonparellipurkit. Ota
paperin ylälaidasta kiinni ja nosta se alas niin, että
valkosuklaa-alueiden ylä- ja alapäät liimautuvat yhteen. Purkit pitävät
huolen siitä, että leivinpaperiin ja samalla koristeisiin muodostuu
"onkalo". Laita koristeet alustoineen jääkaappiin jähmettymään. Purkit
voi ottaa sivuilta pois 1-2 tunnin kuluttua ja samalla leivinpaperin voi
nostaa varovasti koristeiden päältä pois. Anna koristeiden olla
jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ja irrota sitten varovasti niiden
alaosatkin leivinpaperista. Anna koristeiden olla jääkaapissa, kunnes ne
on aika laittaa kakun tai jonkun muun leipomuksen päälle.
Leivinpaperi kiepautettuna paikoilleen.
Purkit auttavat muodostamaan koristeille onkalon ja estävät leivinpaperia lässähtämästä.
Leivinpaperi irrotettuna koristeiden päältä.
Salaperäinen onkalo :)
Valmiit suklaakoristeet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti