Tänä vuonna kisan nimi on "Kakussa maustettua rahkaa". Valitsin vaniljarahkan, koska se sopii maultaan hyvin sekä suklaiseen että vadelmaiseen täytteeseen. Vaniljarahkaa löytyy täytteiden lisäksi myös kakun päältä ruusukkeista. Tulikin samalla harjoiteltua tuollaisten "ruusujen" pursotusta. On jo pitkään pitänyt kokeilla. Sen muistan seuraavalla kerralla, että jätän "hännät" aina seuraavan ruusun alle piiloon. Nyt se jäi muutamassa ruusussa törröttämään näkösälle :D
Tein kakkuun myös pienempiä suklaakukkia, joita olin ajatellut laittaa joidenkin ruusukkeiden päälle. Päädyin kuitenkin yksinkertaisempaan linjaan ja laitoin vain ison kukan kakun keskelle. Olisi ollut ehkä hassunkin näköistä, jos pienemmät kukat olisivat piilottaneet ruusuja alleen :D Nyt minusta näyttää siltä, että nuo ruusut ovat jonkinmoisia vartijoita/suojelioita, jotka pitävät huolta suuresta kukasta, ehkä jopa kuningatarkukasta. Hmm, Taikametsässä voisi hyvinkin asua kuningatar :) Tai sitten kukka on lajinsa viimeinen ja sitä on sen vuoksi suojeltava :)
Halusin kakun pohjaksi unelmakääretorttupohjan. Se on niin kuohkea ja pehmeä, että se sopii erinomaisesti pehmoisiin täytekerroksiin, myös maultaan. Pohja on itsessään sen verran kostea, ettei sitä tarvitse kostuttaa.
♥ ♥ ♥
Nyt kisa on ratkennut ja olen lisännyt loput kuvat tähän. Kisan voitti Taru, toiseksi tuli Suklaapossu ja kolmanneksi Leena-muori, ONNEA!! Kisan tulokset ja voitokkaat kakut löytyvät täältä. Nami-hiiri oli pyytänyt Kanadassa käydessään arvosteluja paikallisilta. Omat arvosteluni ovat tässä:
Ann: "The delicious beauty! Beautiful pictures."
Sarah:"Beautiful cake…in the U.S., I can find quark at Whole Foods!"
M.B: "Kaunis, kaunotar! Tarkkaa huoliteltua työtä."
KIITOS nami-hiiri kilpailun järjestämisestä ja onnea viisivuotistaipaleelle! :)
Vaniljainen suklaa-vadelmakakku
Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl ohrakasta (ohratärkkelys)
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Aseta 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle ja nosta jäähtynyt kakkupohja sen sisälle (tai säädä pyöreä reunavuoka sopivankokoiseksi ja käytä sitä kuten itse tein). Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Pohjaa voi halutessaan vähän litistää tasaisemmaksi. Laita vuoan reunoille kalvosuikaleet. Näin kakku on helpompi irrottaa myöhemmin vuoasta.
Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
1/2 dl kaakaotomusokeria
150 g Valio maustettu rahka vanilja
2 liivatelehteä
1 1/2 rkl vettä
Vadelmapyree
250 g pakastevadelmia
2 rkl sokeria
1 rkl vettä
Vadelmatäyte
3 dl vispikermaa
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g Valio maustettu rahka vanilja
jäähtynyt vadelmapyree (noin 1 3/4 dl)
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristelu
1 1/2 dl vispikermaa
3/4 dl Valio maustettu rahka vanilja
1 tl tomusokeria
muutama pala tummaa suklaata
muutama vaaleanpunainen Candy Melts-nappi
koristerakeita ja nonparelleja
Irrota vuoan reuna/reunavuoka ja reunakalvo kakusta. Laita kakku jääkaappiin odottamaan koristelua. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päälle ruusukkeita ympyrän muotoon. Aseta suklaakukka kakun keskelle.
Valmis vadelmapyree.
Vadelmatäytettä.
Kakku koristelua vailla.
Ruusut paikoillaan.
Ja viimein suklaakukkakin päässyt paikoilleen.
Kukka ruusujen keskellä.
Ruusua ja roosaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti