Jauhelihalasagne
Jauhelihakastike
800 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 tl ruususuolaa
2 tl paprikajauhetta
500 g paseerattua tomaattia (tomaattimurskakin käy)
70 g tomaattipyrettä (laitan vain tomaattimurskan kanssa)
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl välimeren yrtit-yrttisekoitusta
♥
noin 12 lasagnelevyä
Ruskista
jauheliha kevyesti pannussa. Lisää silputtu sipuli, suola ja
paprikajauhe. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, paseerattu tomaatti
(tai tomaattimurska ja tomaattipyre), vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta
kannen alla 10-15 minuuttia. Mausta vielä basilikalla ja
yrttiseoksella.
Juustokastike
2 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 l maitoa
1/2 tl ruususuolaa
1 maustemitta maustepippurisekoitusta
1 1/2 dl juustoraastetta
100 g sulatejuustoa (laitoin nyt voimakasta Koskenlaskijaa)
Laita öljy
kuumaan kattilaan. Lisää sekaan jauhot ja sekoita. Lisää maitoa pienissä
erissä niin, että sekoitat aina seoksen voimakkaasti tasaiseksi ja
sitten lisäät taas maitoa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5
minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
Lisää juustoraaste sekä sulatejuusto ja sekoita, kunnes juustot ovat
sulaneet joukkoon.
Pinnalle
2 dl juustoraastetta
Voitele iso,
suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle ohuet
kerrokset juustokastiketta ja jauhelihakastiketta. Laita päälle
vierekkäin lasagnelevyjä (minulla mahtui kolme). Kaada levyjen päälle
jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia
kerroksia vielä 2-3. Levitä viimeiseksi lasagnelevyjen päälle
juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä
200-asteisessa uunissa alatasolla 40-45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä
liinan tai folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Juuri uunista tullut lasagne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti