Tein tämän ruoan joskus helmi- tai maaliskuussa :D Korkea aika siis
laittaa se tännekin (vielä on tosin viimekin vuodelta parit postaukset
laittamatta). Ohje on Pirkka-lehden Ruoka-liitteestä 1.2.2013. Söimme
taginen kanssa couscousia, raejuustoa sekä vihersalaattia.
Jauhelihatagine
(6 annosta)
400 g naudan jauhelihaa
1 (120 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 (200 g) porkkanaa
1 (180 g) palsternakka
2 tl inkivääritahnaa (jätin pois allergian takia)
1 1/2 tl juustokuminaa
1 tl ruususuolaa
1/2 tl kanelia
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhetta
500 g tomaattimurskaa
1 prk (380 g) kikherneitä
1 dl rusinoita
noin 2 dl vettä
3/4 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
Pinnalle
(minulta jäi nämä pois)
1/2 dl mantelilastuja paahdettuna
tuoretta korianteria
Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi
porkkanat ja palsternakka. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää
kasvikset ja kääntele, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Lisää mausteet
ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, valutetut kikherneet,
rusinat ja vesi. Anna taginen hautua kannen alla noin 10 minuuttia,
kunnes kasvikset ovat kypsiä. Sekoita valmiin taginen joukkoon
korianteri. Viimeistele ripottelemalla pinnalle paahdettuja
mantelilastuja ja tuoretta korianteria.
Tarjoa couscousin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti