Tein ensimmäistä kertaa kääretortun unelmatäytteellä.
Unelmatäytteelle löytyy varmasti erilaisia ohjeita. Nyt tein tällä
ohjeella, joka oli kääretorttupohjan yhteydessä. Ohje on
Leivotaan-lehdestä 2011. Täyte on kyllä aikamoisen suussasulavaa herkkua
:)
Kaakaokääretorttu unelmatäytteellä
Pohja
Täyte
200 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Pinnalle
tomusokeria
suklaasydämiä
Yhdistä kulhoon pehmeä voi sekä muut ainekset. Vatkaa
sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Levitä täyte jäähtyneen
kääretorttupohjan päälle. Kääri rullaksi pitkältä sivulta leivinpaperin
avulla ja jätä leivinpaperi sen ympärille. Nosta torttu jääkaappiin
ainakin puoleksi tunniksi (unohdin tällä kertaa tarkistaa, että
saumapuoli jää alaspäin ja eihän se alhaalla ollut :D). Ota leivinpaperi
pois ympäriltä, leikkaa päistä palat pois ja siirrä torttu
tarjoilualustalle. Siivilöi kääretortun pinnalle tomusokeria (laitoin
koristeeksi vielä aiemmin tekemiäni suklaasydämiä). Säilytä kääretorttua
jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 1/2 h ennen tarjoilua, jotta
täyte ehtii pehmetä.
♥
Nyt pääsin kokeilemaan tätä
Vispilänkaupasta
saamaani sokerisirotinta. Ihan jopa hullaannuin siihen, koska sillä saa
niin tasaisesti ja siististi siroteltua tomusokeria. Kaakaojauheellekin
varmasti tosi hyvä.
Rasiaan mahtuu 100 g sirotettavaa ainesta.
Hehee, kuin mikrofoni :)
Tomusokerin sirottelua kääretortun päälle. Sirottelun jälkeen vaan kansi päälle ja purkki kaappiin :)
Valmis kääretorttu koristelua vailla.
Tässä täyte ei ole vielä pehmennyt, koska otin sen suoraan jääkaapista valokuvattavaksi.
Valmiina herkuteltaviksi (tai no, se täyte sai vielä hetken pehmetä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti