Halusin ensin testata munatonta kakku- tai kääretorttupohjaa. Äitini muisti onneksi, että eräässä Leivotaan-lehdessä oli muutamia munattomia leivontaohjeita. Siellä oli hyvältä vaikuttava munaton, tumma kääretorttupohja ja tein siitä testiversion. Pohja osoittautui niin helpoksi ja hyvänmakuiseksi, että päätin tehdä niitä kakkuun. Sitten mietin, että miten saisin helpoiten toteutettua auton muodon kakkuun. Päätin veistellä auton täytetystä kakusta. Ensin leivoin kaksi erikokoista kakkua. Toinen oli pellinkokoinen kakku, jossa oli kolme kääretorttupohjaa ja kaksi täyteväliä. Toinen oli pienempi kakku, jonka kokosin yhdestä kääretorttupohjasta eli leikkasin pohjan kolmeen osaan ja laitoin kaksi täyteväliä. Annoin kakkujen hyytyä kunnolla. Sitten leikkasin pienemmästä kakusta palat isomman kakun pälle. Laitoin palojen alle varmuudeksi palan muovista, ohutta tablettia, jonka alle katkoin sopivan pituisiksi 6 kpl pitkiä coctailtikkuja. Näin varmistin, että kakku olisi tukeva ja samalla helpommin leikattava. Sitten vaan katsoin auton kuvaa ja veistelin pikkuveitsellä kakkua oikean malliseksi. Yhtään murua ei jäänyt yli eli onneksi tein myös sen pienemmän kakun! Muotoilin kakkuun myös yksityiskohtia ja korostuksia. Sitten levitin päälle kreemin ja silottelin pintaan marsipaanilevyn. Onneksi arvioni marsipaanin määrästä osui nappiin ja sain kaulittua juuri sopivankokoisen palan. Se nimittäin jännitti etukäteen, koska en ollut aiemmin kuorruttanut massalla näin isoa kakkua ja lisäksi muotokakkuna :) Lopuksi kiinnitin kakkuun sokerikuorrutteella ikkunat, valot, peilit, kahvat yms. Pyörät ja osan yksityiskohdista tein jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Tein ne sokerimassalla.
Ei tuosta nyt täysin kuplavolkkarin näköistä tullut, mutta on siinä kuitenkin paljon tunnistettavuutta :) Sivusta auto näyttää sellaiselta kuplan ja urheiluauton välimallilta :D Tein kakun molemmat täytteet kaksinkertaisina ja suklaakreemin 1,5-kertaisena (yksinkertainen määrä olisi kyllä voinut juuri ja juuri riittää). Laitoin kakkuun sankarin äidille ehdottamami täytteet. Vaihdoin vaan mascarponejuuston maustamattomaan tuorejuustoon vähälaktoosiuden takia. Sen myötä muutin myös hieman makeuttamisen määrää.
Kuplavolkkarikakku
(munaton, hyla)
Pohja
(tee pohjia 4 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa, hyla
50 g sulatettua, laktoositonta margariinia
Kostutus
5 1/4 dl maitoa, hyla
4 rkl kaakaojuomajauhetta
Sekoita maito ja kaakaojauhe keskenään.
Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata
5 dl Flora Vispiä
5 rkl kaakaotomusokeria
4 tl vaniljasokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa, hyla
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Aseta yksi kääretorttupohja
tarjoilualustalle. Leikkaa leivinpaperista leveähköt suikaleet ja ujuta
ne pohjan reunojen alle niin, että suikaleet peittävät alustan suojaten
sen sotkulta. Aseta pohjan ympärille suorakaiteen muotoinen reunavuoka.
Leikkaa toinen kääretorttulevy kolmeen osaan ja etsi sille sopiva
kokoamisvuoka (minä käytin lasagnevuokaa). Laita vuoan pohjalle
leivinpaperipala ja aseta yksi pohjapala vuokaan. Jos vuokaan jää
tyhjää, täytä se jollain sopivalla (minä laitoin pohjaa vasten palan
muovitablettia ja tuin sen sopivankokoisella, pienellä pahvilaatikolla).
Kostuta molemmat pohjat maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte
(pienemmälle pohjalle täytettä ei tarvitse laittaa niin paksulti kuin
isommalle). Laita vuoat jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.
Boysenmarjatäyte
7 liivatelehteä
5 dl Flora Vispiä
5 tl vaniljasokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa, hyla
400 g boysenmarjahilloa
2 rkl vettä
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
tuorejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet
ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon
samalla sekoittaen.
Aseta toiset kääretorttulevyt vuokiin ja
kostuta ne maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte (taas vähän
paksummalti isompaan vuokaan). Laita kanneksi päällimmäiset torttulevyt
ja kostuta myös ne. Peitä kakut foliolla/muovikelmulla ja anna hyytyä
jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
Suklaakreemi
263 g tummaa suklaata
338 g suolatonta voita (vähälaktoosinen), huoneenlämpöisenä
1 1/2 rkl hyla kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1/2 vaniljatanko
375 g siivilöityä tomusokeria
Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai
vesihauteessa hellalla. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito,
vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä tomusokeri tasaiseksi
vaahdoksi. Minulla meni siihen sähkövatkaimella noin viisi minuuttia.
Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa uudelleen, kunnes seos on paksua ja
kermaista. Jos seos näyttää liian löysältä kuorruttamiseen, jatka
vatkaamista, jolloin seos paksuuntuu ja koostumus kiinteytyy.
Levitä ohut kerros kreemiä koko kakun päälle.
Kuorrutus
1 kg (4 kpl) Sallisen valkoista marsipaania
pastaväriä (käytin väriä Sky Blue)
tomusokeria
Auton yksityiskohdat
6 kpl Digestive-keksiä (jossa ei ole kananmunaa eikä maitoa)
1 pkt (250 g) valkoista sokerimassaa
mustaa pastaväriä
keltaista, oranssia ja punaista tomuväriä
hopeanhohtoista tomujauhetta
sokerikuorrutetta (tuubista)
mustaa, ohutta elintarviketussia
Tein pyörät niin, että pyöräytin keksien keskeltä ympyrämuotilla 6 palaa ja puolitin ne veitsellä (koska renkaat näkyvät kakussa vain puoliksi). Kiinnitin keksit pareittain yhteen sokerikuorrutteen avulla ja niin sain neljä vähän paksumpaa rengasta. Muotoilin sokerimassasta ohutta pötköä ja kiinnitin sitä sokerikuorrutteen avulla renkaiden kaarevan osan reunaan. Sivelin kekseihin sokerikuorrutetta ja pällystin ne mustaksi värjäämälläni sokerimassalla. Muotoilin sokerimassasta renkaiden keskiosiin palat, jotka sivelin hopeaisella jauheella. Kiinnitin ne paikoilleen sokerikuorrutteella.
Muotoilin sivupeilit ja valot valkoisesta sokerimassasta. Sivele etuvaloihin keltaista tomuväriä ja takavaloihin keltaista, oranssia ja punaista tomuväriä. Sivele niiden pintaan hopeajauhetta. Luukun kahvan värjäsin tilkalla mustaa pastaväriä ja sitten sivelin hopeajauhetta.
Kun kakku on kuorrutettu, kauli mustaksi värjättyä sokerimassaa tomusokeroidulla alustalla ja leikkaa levystä ikkunat. Kiinnitä ne sokerikuorrutteella (laitoin sitä ikkunoiden reunaosiin). Autoon voi ensin painaa yläreunan ja oven saumakohtia, jotta ikkunat tulevat oikeisiin kohtiin. Kiinnitä sitten sokerikuorrutteen avulla sivupeilit, valot, kahva ja lukot. Leikkaa auton sivuille renkaiden väliosiin suikaleet mustaksi värjättyä sokerimassaa (muistin ne vasta vähän myöhemmin) ja piirrä mustalla, ohuella elintarviketussilla auton takaosaan ritiläaukot (nekin muistin jälkeenpäin).
Säilytä kakku jääkaapissa ilman kupua.
Kuorrutettu kakku.
Alustan pinta peilasi pyörät kokonaisen näköisiksi :)
Valmis auto!
Takavalo ja pakoputki :)
Myöhemmin muistin tehdä vielä nuo mustat liuskat, jotka ovat apuna autoon noustessa...
...sekä nuo takaosan "ritiläaukot" ja lukon.
Etuosan tavaratilan luukku :)
♥ Onnea reippaalle pojalle! ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti