Ohje on Emäntänä Olga-keittokirjasta. Tämä on helppo ja nopea valmistaa ja tuo soijarouheen kätevyyden hyvin esille. Olga kertoo kirjassaan, että hänen 80-vuotias mummonsa oli sanonut tätä kastiketta syödessään:" Voi että on hyvää lihaa!" Niinpä, ei helpolla tietäisi syövänsä soijaa lihan sijaan, jos ei tietäisi! Olga muistuttaa, että soijaa pitää vaan maustaa reilusti, koska sen maku on niin mieto.
Soijabolognese
(6 hengelle)
4 dl tummaa soijarouhetta
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
800 g tomaattimurskaa (laitoin paseerattua tomaattia)
1 kasvisliemikuutio
3 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl intiaanisokeria
ruususuolaa (laitoin 1/2 tl)
rouhittua mustapippuria
ripaus chiliä
(2 dl kuohukermaa)
Tarjoiluun
500 g pastaa (keitin täysjyväspagettia)
juustoraastetta (laitoin raastettua parmesaania)
oliiveja (jätin pois)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti