Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa spelttihelmiä. Olivat ihan kivan makuisia. Ne voi halutessaan korvata riisillä.
Suppilovahverokeitto
(4 hengelle)
2 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
25 g voita
1 sipuli
1 dl spelttihelmiä (tai vaihtoehtoisesti riisiä)
1 l vettä (sis. sienien liotusveden)
1/2 pkt Mustapekka-juustoa
1 tl ruususuolaa (oma lisäys)
1 dl kermaa
1/2 paprika
tuoretta basilikaa (laitoin ruukullisen)
Kun spelttihelmet ovat kypsiä, lisää juusto, kerma ja pilkottu paprika. Lämmitä keittoa vielä sen verran, että juusto sulaa. Lisää basilikaa hienonnettuna juuri ennen tarjoilua.
Anopilta saatuja kuivattuja suppiksia :)
Spelttihelmiä.
Valmis keitto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti