Suunnittelin tämän kakun Sorino Cappuccino -suklaakonvehtien inspiroimana. Sain niitä tuotenäytteenä yhteistyön merkeissä
Prescott Oy-karkkifirmasta.
Halusin kakusta pehmeän koostumukseltaan ja maultaan sekä halusin
selkeän cappuccinon maun. Vanilja antaa pientä vivahdetta. Tein kakun
pintaan pursotuksen, joka muistuttaa cappuccinokupposen pintaa. Keskellä
oleva valkoinen kuvaa maitoläikkää :) Cappuccinon makua on pohjan ja
suklaakoristeiden lisäksi myös pohjassa. Pohjasta on lisää
täällä.
Cappuccinounelmakakku
Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl ohratärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl capuccinojauhetta
1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan
irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa matala suikale myös vuoan reunalle
(tarttuu hyvin, kun vuokaan sipaisee rasvaa). Vaahdota munat ja sokeri
paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, leivinjauhe,
cappuccinojauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti
käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa
keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja
ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta
siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Aseta pohjalevy tarjoilualustalle. Laita sen ympärille 24 cm
halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunaosa. Pohja vetäytyy ja vähän
kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan.
Laita reunaosaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale, jotta kakku on
myöhemmin helpompi irrottaa.
Kostutus
1/2 dl maitoa
1/2 tl cappuccinojauhetta
Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Kostuta sillä pohjalevy pullasutia apuna käyttäen.
Täyte
3 dl vispikermaa
1 1/2 dl kaakaotomusokeria
250 g mascarponejuustoa
150 g vaniljarahkaa
2 rkl cappuccinojauhetta
85 g (7 kpl) Sorino Cappuccino-suklaakonvehteja
3 liivatelehteä
1 rkl vettä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata
suklaakonvehdit mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen tai
vesihauteessa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vaahdota kerma ja lisää
vatkauksen loppuvaiheessa kaakaotomusokeri joukkoon. Lisää
mascarponejuusto ja vaniljarahka ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita
joukkoon cappuccinojauhe ja lopuksi suklaasula. Kiehauta vesitilkka ja
liuota puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana
täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle
ja tasoita pinta.
Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä siellä noin 4 tuntia tai yön
yli. Irrota irtopohjavuoan reuna sekä reunakalvo/leivinpaperisuikale.
Pursotus ja koristelu
2 1/2 dl Flora Vispiä
1 dl vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
yht. 3 tl tummaa kaakaojauhetta
4 kpl Sorino Cappuccino-suklaakonvehteja
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Laita
puolet vaahdosta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl kaakaojauhetta
(voi laittaa enemmänkin, jos haluaa voimakkaamman värin). Lusikoi
vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Jaa loppu vaahto kahteen
osaan. Sekoita toiseen osaan 1 tl kaakaojauhetta. Laita vaahdot omiin
pursotinpusseihinsa.
Pursota tumminta vaahtoa kakun ulkoreunalle pieniksi tupsuiksi.
Pursota sillä noin kolme kierrosta. Pursota sitten vaaleamman ruskealla
vaahdolla tupsuja seuraavat pari kierrosta. Pursota keskikierrokset
valkoisella vaahdolla (vaahtoa voi jäädä vähän yli).
Leikkaa konvehdit kahdeksaan osaan. Asettele ne kakun päälle tummimman vaahdon päälle.
Cappuccinounelmapohja.
Kakku koristelua vailla.
Valmiit pursotukset. Minulle tuli tästä mieleen pannunalunen :)
Kuin cappuccino, jossa on maitovaahto keskellä.
Pikku tupsukkaisia.
Näinkin kakku on oikein hyvä :)
Loppusilaus cappuccino-suklaakonvehdeilla :)
Pala cappuccinounelmaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti