Tein tällaisen piirakan hyödyntäen joulusta jäänyttä kalkkunaa. Kalkkunan voi korvata myös kanalla! Käytin ohjeen pohjana
tätä Joulun kinkkupiirakkaa ja muutin täytteen kalkkunalle sopivaksi. Ananas sopi mielestäni oikein hyvin kalkkunan kaveriksi.
Joulun kalkkunapiirakka
Pohja
125 g margariinia (tai voita)
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
1/2 dl kylmää vettä
Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, juustoraaste, leivinjauhe ja
suola. Nypi sekaan paloiteltu rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita
nopeasti tasaiseksi. Voitele ja tarvittaessa jauhota kevyesti
piirakkavuoka (minulla oli 28 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjainen
piirasvuoka). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
1 iso sipuli
2 rkl oliiviöljyä
pieni tölkillinen ananaspaloja
noin 5 dl kalkkunafilettä (tai joulunajan kalkkunaa jossain muodossa) pieninä paloina
Hienonna sipuli ja pilko halutessasi ananaspaloja vähän pienemmiksi
paloiks. Kuullota pannulla öljyssä sipuli. Sekoita joukkoon ananas- ja
kinkkupalat ja paista hiljalleen seosta vielä hetki. Kaada täyte
pohjataikinan päälle vuokaan.
Päälle
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1/2 tl broilerimaustetta tms. (laitoin kreikkalaista kanamaustetta)
1/4 tl ruususuolaa
100 g juustoraastetta
Sekoita munat ja kerma keskenään ja lisää mausteet. Kaada seos
täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa
uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja
pohja on kypsynyt.
Uunista tullut piirakka.
Kuumasta piirakasta leikattu pala eli oli vielä aika pehmoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti