Tämä on tällainen kastike, joka on helppo ja nopea ja olenkin tehnyt
sitä aika usein. Tällainen oma kyhäelmä. Teen aina pieniä muutoksia
kastikkeisiin. Saatan käyttää mausteina kurkumaa tai currya ja laitan
usein hienonnettua sipulia ja valkosipulia, jotka kuullotan kanapalojen
paistamisen yhteydessä alussa. Meillä syödään tämän kastikkeen kanssa
yleensä riisiä, couscousia tai perunaa.
Kermainen kanakastike
450 g broilerin rintafileetä
loraus oliiviöljyä
3/4 tl ruususuolaa (tai maun mukaan)
kanamaustetta (laitoin kreikkalaista, suolatonta kanamaustetta)
2 dl vettä
1 rkl ohratärkkelystä
nippu ruohosipulia
2 1/2 dl ruokakermaa
Leikkaa broilerin rintafileepalat pienehköiksi paloiksi. Paista ne
pannulla öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja kanamausteella. Ripottele
päälle ohratärkkelys (se on tärkkelyksistä sellainen, jota voi laittaa
suoraan ruoan päälle ilman, että se paakkuuntuu). Sekoittele hetki ja
lisää sitten kiehautettu vesi. Keitä hiljalleen parisen minuuttia,
kunnes vesi alkaa imeytyä ja tärkkelys saostaa kastiketta. Pilko
joukkoon ruohosipuli ja lisää lopuksi kerma. Anna kastikkeen hautua
vielä hetki kannen alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti