maanantai 13. tammikuuta 2014

Kermainen kanakastike


Tämä on tällainen kastike, joka on helppo ja nopea ja olenkin tehnyt sitä aika usein. Tällainen oma kyhäelmä. Teen aina pieniä muutoksia kastikkeisiin. Saatan käyttää mausteina kurkumaa tai currya ja laitan usein hienonnettua sipulia ja valkosipulia, jotka kuullotan kanapalojen paistamisen yhteydessä alussa. Meillä syödään tämän kastikkeen kanssa yleensä riisiä, couscousia tai perunaa.

Kermainen kanakastike

450 g broilerin rintafileetä
 
loraus oliiviöljyä
 
3/4 tl ruususuolaa (tai maun mukaan)
 
kanamaustetta (laitoin kreikkalaista, suolatonta kanamaustetta)

2 dl vettä
 
1 rkl ohratärkkelystä
 
nippu ruohosipulia
 
2 1/2 dl ruokakermaa

Leikkaa broilerin rintafileepalat pienehköiksi paloiksi. Paista ne pannulla öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja kanamausteella. Ripottele päälle ohratärkkelys (se on tärkkelyksistä sellainen, jota voi laittaa suoraan ruoan päälle ilman, että se paakkuuntuu). Sekoittele hetki ja lisää sitten kiehautettu vesi. Keitä hiljalleen parisen minuuttia, kunnes vesi alkaa imeytyä ja tärkkelys saostaa kastiketta. Pilko joukkoon ruohosipuli ja lisää lopuksi kerma. Anna kastikkeen hautua vielä hetki kannen alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti