Leivoin näitä tänään tyttäreni kanssa. Helppo ja nopea ohje, joka
sopii hyvin lapsille. Ohje on Emäntänä Olga-kirjasta. Minulla ei tullut
niin lättäniä pikkuleipiä kuin Olgan kirjan kuvassa, mutta maku oli
loistava! Maku muistutti vähän lapsuudesta tuttuja nekkumaisia
kauraneliöitä :)
Tosivegen keksit
(12 kpl)
1 dl rusinoita
1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1/2 tl (ruusu)suolaa
1/2 tl kanelia
3/4 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia (laitoin rypsiöljyä)
1/2 dl soijamaitoa (myös tavallinenmaito käy)
Sekoita kulhossa kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Jaa
taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille 12 kekoa. Paista
175-asteisessa uunissa keskitasolla 13-15 minuuttia. Anna keksien
jäähtyä pellillä (ne ovat kuumina aika pehmeitä).
Keot valmiina uuniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti