Tein tämän kakun ystävänpäivän kunniaksi. Käytin tähän
Prescotilta
tuotenäytteinä saamiani herkkuja eli Sydänvaahtiksia ja Cavalier Stevia
valkosuklaata makuinaan mango ja vadelma. Päätin tehdä kakun suklaan
makujen mukaan.
Ystävänpäivän mango-vadelmakakku
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita
keskenään ohrakas, jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne
muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina
leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 minuuttia. Aseta
leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle sokeria. Kumoa uunista
tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten
kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Anna pohjan
jäähtyä.
Kostutus
1/2 dl säilykemangolientä
Aseta sydämenmallinen reunavuoka (tai noin 24 cm halkaisijaltaan
oleva pyöreä reunavuoka) jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Leikkaa
pohjasta pala vuoan ulkoreunoja myötäillen. Aseta reunavuoka
tarjoilualustalle ja leikattu pohjapala sen sisään. Vuoraa vuoan reunat
halutessasi esim. reunakalvolla, jotta kakku on myöhemmin helpompi
irrottaa vuoasta. Kostuta pohja mangoliemellä pullasudin avulla (ota
lientä mangotäytteeseen käytettävän säilykemangon tölkistä.
Mangotäyte
42,5 g (puolet levystä) Cavalier Stevia valkosuklaata, mango-vadelma
200 g mangotuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa
225 g säilykemangoa (liemineen tölkissä on 425 g)
1/2 dl Jam it!-mangohilloa
4 liivatelehteä
2 rkl mangotölkin lientä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa
kulhoon ja sulata se joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen
tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen
sokerit. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Soseuta
säilykemangoviipaleet haarukalla tai tehosekoittimessa. Lisää mangosose
sekä mangohillo tuorejuustovaahdon joukkoon. Kääntele jäähtynyt
suklaasula sekaan. Kiehauta 2 rkl mangotölkin sokerilientä kattilassa,
purista liivatteet ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Valuta neste ohuena
nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan
päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Vadelmapyree
250 g pakastevadelmia
2 rkl intiaanisokeria
1 rkl vettä
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä, kunnes
sokeri on sulanut ja vadelmat hajoavat eli noin 10 minuuttia. Siivilöi
siemenet pois painelemalla seos tiheän siivilän läpi. Anna pyreen
jäähtyä. Pyrettä tulee noin 1 3/4 dl.
Vadelmatäyte
42,5 g (puolet levystä) Cavalier Stevia valkosuklaata, mango-vadelma
3 dl vispikermaa
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
jäähtynyt vadelmapyree (noin 1 3/4 dl)
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
♥
noin 1 dl kotimaisia vadelmia pakkasesta
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paloittele suklaa
kulhoon ja sulata se joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen
tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tomusokeri,
vaniljasokeri, vaniljarahka ja vadelmapyree. Kääntele jäähtynyt
suklaasula sekaan. Kiehauta vesitilkka kattilassa ja liuota joukkoon
puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla
sekoittaen. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle ja tasoita pinta.
Upota pakastevadelmia täytteen päälle niin, että niiden pinta jää
näkyviin (ne voi halutessaan upottaa kokonaankin). Anna hyytyä
jääkaapissa noin 3 h tai yön yli.
Pursotus ja koristelu
1 1/2 dl vispikermaa
1/2 dl vaniljarahkaa
1 tl tomusokeria
sydänvaahtokarkkeja
Nosta reunavuoka kakun ympäriltä ja irrota reunakalvo. Vaahdota kerma
ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Lusikoi vaahto
pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päälle reunaosaan
"kukkasia" tai "tähtiä". Laita pursotuksen päälle sydänvaahtiksia.
Tätä suklaata käytin kakussa.
Sydänvaahtiksia ♥
Muotoon leikattu pohjalevy.
Kakku koristelua vailla.
♥ SYDÄMELLISTÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti