Tämä ohje on Myllyn Paras -sivustolta
täältä.
Tein vain pieniä muutoksia. Halusin myös kokeilla valmiiksi murennettua
Koskenlaskijaa paistoksen pinnalla. Niinkin olisi sopinut hyvin, että
olisi itse pilkkonut Koskenlaskija-sulatejuustoa pieniksi kuutioiksi
pinnalle :)
Broileri-pastapaistos
500 g tummaa makaronia
500 g maustamattomia broilerin fileepaloja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl ruususuolaa
kreikkalaista kanamaustetta (tai muuta kanamaustetta)
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 paprika
200 g pakastemaissia
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne lävikössä ja
kaada voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja
valkosipulinkynnet. Pilko broilerin fileepalat paloiksi, mausta suolalla
ja kanamausteella ja paista ne kypsäksi pannulla oliiviöljyssä. Lisää
paistamisen loppupuolella joukkoon hienonnetut sipuli ja
valkosipulinkynnet. Kaada seos makaronien joukkoon. Pilko paprika
pieniksi kuutioiksi ja lisää sekaan.
Kuorrutuskastike
3 rkl kookosöljyä (tai muuta öljyä/rasvaa)
1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)
6 dl maitoa (tai maitoa + kermaa)
1 kanaliemikuutio
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkopippuria
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kookosöljy ja jauhot ja anna seoksen
kiehahtaa levyn ollessa keskilämmöllä. Lisää maito hiljalleen joukkoon
samalla sekoittaen ja anna kastikkeen saostua. Lisää loput kastikkeen
ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada kastike
vuokaan makaroni-broileriseoksen päälle.
Pinnalle
150 g Koskenlaskija murennettu (tai juustoraastetta)
Ripottele paistoksen pinnalle Koskenlaskijamuru. Paista 225-asteisen
uunin keskitasolla25-30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti