Ohjeen löysin Herkkutaivas-blogista täältä. Muutin vaan sen sokerin ja jauhot ja samalla muutin vähän niiden määrää. HUOM! Jos käytät tavallista kidesokeria, sitä laitetaan vain 1 1/2 dl ja jauhoja tulee tällöin vain 4 dl!!! Intiaanisokeri on kevyempää ja siksi sitä tulee määrällisesti enemmän, vaikka paino on siis sama). Jauhojen määrää pitää joskus vielä testailla. Voi olla, että kuusikin dl voisi olla sopiva määrä. Mutta oli taikina nytkin ihan hyvä koostumukseltaan. Lisäsin jauhojen määrää, koska intiaanisokeriakin oli määrällisesti enemmän.
Lusikkanekkuset
(noin 50 kpl täytettyjä keksejä)
200 g voita
2 1/2 dl intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
5 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin
vadelmamarmeladia
suklaalevitettä (esim. Nutella)
Päälle
tomusokeria (laitoin tavallista kaakaotomusokeria)
Tee taikinamassasta pikkuleipiä pikkulusikan avulla (minä käytin amerikkalaista mittalusikkaa, teaspoon-mittaa). Aseta pikkuleivät leivinpaperoidulle uunipellille tasainen puoli alaspäin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ensin pellillä, koska ne ovat kuumina tosi pehmoisia. Ne kovattuvat hieman jäähtyessään. Kaada ne pois pelliltä ja anna jäähtyä kokonaan.
Laita joka toiselle pikkuleipäpuolikkaalle vadelmamarmeladia tai suklaalevitettä (Voit myös laittaa kaikkiin vadelmamarmeladia). Siivilöi pikkuleipien päälle tomusokeria, mutta vasta juuri ennen tarjoilua (tomusokeri saattaa sulaa pintaan).
Valmiit lusikkanekkuspuolikkaat. Nuo ruskeat läikät pikkuleivissä ovat ihania intiaanisokeririppusia ♥
Tuota teaspoon-mittaa käytin muottina. Kuvasta näkyy myös, kuinka paljon pikkuleivät paisuivat uunissa (eivät kovin paljoa).
Vadelmamarmeladia täytteeksi.
Nutellaa täytteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti