Vaniljakiisseli intiaanisokerilla
2 dl kermaa (laitoin nyt vispikermaa)
1 dl maitoa
2 rkl maissitärkkelystä
3/4 dl intiaanisokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
1 rkl voita
Halkaise
vaniljatanko ja raaputa siitä veitsellä siemenet. Mittaa paksupohjaiseen
kattilaan kerma, maito, tärkkelys, intiaanisokeri ja vaniljatangon
siemenet. Kuumenna seos ja anna sen kiehua keskilämmöllä, kunnes seos
sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
Jos laitat
kiisselin kakun väliin, anna sen jäähtyä sen verran, että kiisseli ei
valu pitkin reunoja. Itse laitoin kiisselin kakkupohjan päälle siinä
vaiheessa, kun kiisseli oli vielä hieman haaleaa. Se oli ihanan
pehmoista, mutta ei valuvaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti