On tärkeää, että käyttää aitoa intiaanisokeria eli täysruokosokeria (maahantuojana Masajo), jotta se liukenee kädenlämpöiseen veteen ongelmitta. Aito intiaanisokeri liukenee kylmäänkin veteen sen hienojakoisuuden ansiosta (sen olenkin huomannut joka aamu jaksamisjuomaa sekoitellessa). Tässä ohjeessa vesi kiehautetaan ensin (hygieniasyystä), mutta intiaanisokeri lisätään sekaan vasta 37-asteiseksi jäähtyneeseen veteen, jotta intiaanisokerin hyvät kivennäis- ja hivenaineet säilyvät.
Pääsinpä muuten samalla käyttämään ensimmäistä kertaa noita laseja, jotka tilasin jokin aika sitten Vispilänkaupasta. Kesän aikana niistä tulee varmasti juotua myös monet smoothiet ja kesäiset juomat :)
Intiaanisima
4 l vett
500 g intiaanisokeria
1/8 tl tuorehiivaa (pienen herneen kokoinen pala)
1 1/2 sitruunan mehu + 1/2 sitruunan kuori suikaloituna
rusinoita + intiaanisokeria pullojen pohjalle
6 kpl 0,75 l kierrekorkillista lasipulloa (muovipullotkin käyvät)
Kun sima on käynyt, on pullotuksen aika. Käytä joko steriloituja, kierrekorkillisia lasipulloja (viinipullot käyvät hyvin, joissa on metallinen kierrekorkki) tai kierrekorkillisia muovipulloja. Pese lasipullot ensin hyvin ja steriloi ne sitten 100-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Anna pullojen jäähtyä haaleiksi. Kun pullot jäähtyvät, "kuori" siman pinnalta esim. reikäkauhalla sitruunahutut pois.
Laita jokaisen pullon pohjalle muutama rusina sekä 1 tl intiaanisokeria. Kaada sima pulloihin suppilon avulla (ja halutessasi siivilänkin läpi, jos et halua yhtään sitruunan hedelmälihahippusia). Jätä pulloihin hieman käymisvaraa. Älä laita korkkeja tiukalle, koska paine kasvaa pulloissa siman käydessä. Anna siman käydä valmiiksi joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin 3 vrk:ssa ja jääkaapissa noin viikossa. Säilytä valmis sima jääkaapissa. Se säilyy hyvänä noin viikon verran.
Ne pulleat simarusinat :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti