Tämä lakutoffeekuorrutus oli ainakin minun makuuni. Tykkäsin tosi paljon! Pelkäsin, että kuorrute peittäisi alleen itse kakun ja täytteiden maun, mutta näin ei käynyt. Etenkin kun kuorrutetta oli vain ohkainen kerros.
Lakritsitoffeekuorrutus
(riittää yhden 24-26 cm Ø olevan kakun kuorruttamiseen)
600 g lakritsitoffeeta
1/2 dl kuohukermaa
Vuoraa kulho leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Laita kovettumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota massa huoneenlämpöön pehmenemään noin 1/2 tuntia ennen kaulimista. Silloin kauliminen on helppoa.
Kauli massa silikonisen alustan päällä 3 mm paksuksi levyksi. Jos ei ole silikonista alustaa, voi alle sirottaa tomusokeria tarttumisen estämiseksi (itse laitoin ohuelti tomusokeria silikonisellekin alustalle).
Vatkaa kermaa kuorrutteen alle. Esimerkiksi 1 1/2 dl vispikermaa, johon voi lisätä 2 rkl tomusokeria (ja 1 rkl tummaa kaakaojauhetta). Levitä kerma kakun päälle tasaisesti. Nosta lakukuorrute kakun päälle. Tasoita päälipinta ja reunat kämmenen reunalla. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois.
Näitä Prix Lakulehmä -lakutoffeita käytin kuorrutteeseen.
Pehmeää lakutoffeeta, NAMI ♥
Jääkaapista otettu valmis toffeemassa.
Vispivaahdolla päällystetty kakku...
...joka sai päälleen lakutoffeekuorrutteen. Kaulittaessa huomasin, että
en ollutkaan antanut lakutoffeiden kunnolla sulaa keittämisvaiheessa ja
sekaan jäi pieniä kokkareita. Onneksi kakku tuli omaan kotiin ja niistä
ei ollut mitään haittaa :)
Tässä kakussa on lakutoffeekuorrutus (tuo musta pinta). Kakku löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti