Leivoin näitä poikani 4-vuotissynttäreille viime kuussa. Pohjan ohje on mokkapalareseptistäni
täältä, mutta sovelsin sen intiaanisokerille.
Jos
pohjan tekee tavallisesta sokerista, ohje on muuten sama, mutta sokeria
tulee vain 3 dl, kananmunia 3 kpl ja jauhoja 4 1/2 dl. Kuorrutuksen ohje on Kinuskikissalta
täältä.
Olen jo pitkään halunnut kokeilla tuota nougatkuorrutusta ja nyt tuli
sen aika. Vielä kun tekisi pähkinäsuklaalevitteen itse, niin olisi vielä
kivampi :)
Nougatpalat
(1 pellillinen)
4 kananmunaa
5 dl intiaanisokeria
1 1/2 dl maitoa (laitoin soijamaitoa)
150 g voita
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi,
vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää
munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa
rasvaa.
Kaada taikina tasaisesti leivinpaperoidulle
uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna
jäähtyä haaleaksi. Leikkaa halutessasi levyn reunat tasaisiksi.
Kuorrutus
2 1/2 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella)
2 kpl Marabou Dubbel Nougat -patukkaa
Sivele huoneenlämpöinen pähkinäsuklaalevite pohjan päälle
mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Paloittele nougatpatukat kulhoon
ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä
sekoitellen. Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200-asteiseen
uuniin keskitasolle noin 3 minuutiksi, jolloin pinta sulaa hieman.
Valuta sulatettu nougat kuorrutteen päälle lusikalla tai
pursotuspussista tehden kiemuraista kuviointia. Heiluttele ja ravistele
sitten peltiä/leivinpaperia kulmista pitäen, jolloin pinta tasoittuu ja
nougat uppoaa kuorrutteeseen (minulla se ei juurikaan uponnut). Nosta
levy jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa se sen jälkeen paloiksi.
Valmis pohjalevy. Reunat on leikattu siisteiksi.
Pähkinäsuklaalevite levitettynä.
Nougatkuviointi.
Valmiit nougatpalat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti