keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Mansikkahillo intiaanisokerilla


Tein tätä kakkua varten mansikkahilloa. Halusin tehdä sen nyt intiaanisokeria käyttäen. Lisäsin lopuksi ohratärkkelystä hyydyttämään hilloa. Hillo sopii kakun täytteiden lisäksi esim. pannarin, lettujen tai jäätelön kanssa :)

Mansikkahillo intiaanisokerilla
 
600 g kotimaisia pakastemansikoita

2 dl intiaanisokeria

2 rkl ohratärkkelystä (Ohrakas)

2 rkl vettä

Sulata mansikat kattilassa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon intiaanisokeri. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehuvaksi. Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada kattilaan. Keitä hilloa noin 3 minuuttia samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkiin, laita kansi päälle ja anna jäähtyä haaleaksi. Laita hillo jääkaappiin ja säilytä sitä siellä.



Tässä tuoreista mansikoista tehtyä hilloa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti