perjantai 16. toukokuuta 2014

Nakkipyttipannu


Tässä pyttipannua, jota tein joskus helmikuussa. Kerran aiemmin laitoin sekaan myös kaksi porkkanaa pilkottuina. Tällä kertaa jätin ne pois.

Nakkipyttipannu
 
1 kg kiinteitä perunoita
 
1 rkl ruususuolaa

 
400 g nakkeja
 
1 sipulia
 
1 rkl kookosöljyä (tai jotain muuta öljyä)
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl savustettua paprikajauhetta
 
noin 1 tl kreikkalaista lihamaustetta

Lisäksi

5 kananmunaa (tai yksi kananmuna syöjää kohden)
 
yrttisuolaa
 
maustepippuria

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Anna niiden jäähtyä kokonaan (laita vaikka jääkaappiin hetkeksi) ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita, nakkeja ja sipuleita rasvassa, kunnes ne saavat väriä. Sekoita mausteet joukkoon.

Paista munat eri pannulla, mausta ne ja nosta pyttipannun viereen tarjolle. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti.

Valmista tuli.




Ketsuppi hyppää herkästi pyttipannun päälle :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti