Rästipostauksia lisää :) Näiden herkkupihvien ohje on Emäntänä Olga
-kirjasta. Koko perhe tykkäsi, etenkin Mio, jonka maha oli pihvejä
kukkuroillaan :D Olga antaa kirjassaan pari hyvää vinkkiä näille
pihveille! Ensinnäkin dellispäivän pihvit voi vaikka kuorruttaa
sinapilla ja ne voi syödä välipalana sämpylän täytteenä. Ja jos tekee
isomman määrän pihvejä kerralla, voi pihvitaikinan levittää
leivinpaperoidulle uunipellille ja leikata sen taikinapyörällä
ruuduiksi. Pihvien kanssa sopivat hyvin uunilohkoperunat ja
puolukkahillo.
Uunilohkoperunoiden ohje löytyy
täältä.
Porkkana-soijapihvit
(24 pihviä)
4 porkkanaa (noin 6 dl raasteena)
1 iso, kiinteä peruna
1 sipuli
3 dl tummaa soijarouhetta
250 g kermaviiliä
3 dl juustoraastetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl yrttisuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl intiaanisokeria
rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 1/2 - 2 dl korppujauhoja (laitoin 2 dl)
Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä ja anna sen turvota muutama
minuutti. Raasta porkkanat ja peruna. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita
turvonneeseen soijaan kaikki ainekset. Mikäli taikina jää löysäksi,
lisää korppujauhoja.
Muotoile taikinasta pullukoita pihvejä. Paista pihvit
leivinpaperoidulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin
30 minuuttia.
Puolukkahilloa päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti