Olen löytänyt uuden lempimausteen. Se on savustettu paprikamauste.
Löysin sitä Punnitse ja säästä -kaupasta. Tämä mauste antaa ihan
omanlaisensa maun ruokaan. Se on aika erimakuinen kuin pelkkä
paprikamauste, jota myös käytän paljon. Olen käyttänyt savustettua
paprikamaustetta enimmäkseen jauheliharuoissa. Se sopi erityisen hyvin
jauhelihakiusaukseen.
Äitini teki jo lapsuudessamme näitä koristeltuja pääsiäismunia
pääsiäiseksi. Ne kuuluvat edelleen aamiaispöytään pääsiäisenä
mummulassa. Äitini kerää luonnosta sammaleita ja erilaisia pieniä
lehtiä. Hän laittaa kananmunien ympärille ohutta sukkahousua, ujuttaa
väliin sammaleen tai lehden ja laittaa sukkahousunpalan kiinni tiukasti.
Hän keittää kananmunat vedessä, jossa on sipulinkuoria. Sitten
sukkahousupala ja sammal/lehti pois ja munien pintaan jää nätti kuva.
Jokainen on erilainen ja niistä on kiva valita omansa. Tämä menetelmä on
varmasti monille muillekin tuttu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti