Kakusta tuli vähän vahingossa stadionin näköinen. Nyt pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan ruohotyllaa. Kreemin kanssa se toimi ainakin hyvin. Halusin reunapursotukseen vähän jotain uutta ja pursotin pystyraidat isolla lehtityllalla. Sillä saikin ihan hauskan näköisen reunan. Täytteistä tuli tosi muhkeat, mutta se sopi kokonaisuuteen ihan hyvin. Nyt taas huomasi, miten maukas intiaanisokerilla leivottu kakkupohja on! Rakastan sitä toffeenvivahteista makua ♥
Täällä tarkemmin A.C.Milan -logosta ja jalkapallosta.
Vadelma-persikkatäytekakku
Pohja
7 kananmunaa
175 g (noin 2 dl) intiaanisokeria
210 g (vajaa 3 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja
Kostutus
1 3/4 dl maitoa
1 rkl intiaanisokeria
Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään
Boysenmarja-vadelmatäyte
3/4 dl boysenmarjahilloa
♥
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
100 g pakastevadelmia (kotimaisia)
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen
joukkoon mascarponejuusto. Sekoita joukkoon boysenmarjahillo. Kiehauta
vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena
nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin
notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle (voit myös koota kakun
suoraan tarjoilualustalle ja laittaa ympärille reunavuoan täyttämisen
ja hyytymisen ajaksi). Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se
intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen päälle
boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia. Laita
vuoka jääkaappiin persikkatäytteen teon ajaksi.
Persikkatäyte
1 dl persikkahilloa
♥
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
1 dl persikkahilloa
250 g säilykepersikoita (ilman lientä)
4 liivatelehteä
1rkl vettä
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen
joukkoon mascarponejuusto. Sekoita joukkoon persikkahillo. Pilko
säilykepersikat pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Kiehauta
vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena
nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin
notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.
Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja
kostuta se. Levitä päälle persikkahillo ja sen päälle persikkatäyte.
Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku
foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai
mielellään yön yli.
Piparminttukreemi
110 g suolatonta voita
60 ml kevytmaitoa
3/4 tl piparminttuaromia
500 g tomusokeria
vihreää pastaväriä
Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon
huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet
tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut.
Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen
kermaista ja pehmeää. Värjää vihreällä pastavärillä.
Kermapäällystys ja pursotukset
3 dl Flora Vispiä
1 1/2 dl vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
Pursota kakun reunoille lehtityllalla pystykuviota. Pursota alareunaan jotain pientä pursotusta, koska lehtityllalla pursotettaessa alas jää helposti tyhjiä kohtia (kakun pinta näkyy). Pursota haluamaasi kuviota kakun yläreunaan.
Reunapursotusta lehtityllalla.
Hmmm, tämä äiti laittoi ensin poikansa kakkuun vain yhden kynttilän.
Muut siitä huomauttivat ja pian oli kakussa toinenkin kynttilä. Aika
menee niin nopsaan, että aivot ei pysy menossa mukana! :)
Muhkeatäytteinen kakkupala :)
Sankari mutustamassa porkkanatikkua ja ihmettelemässä lahjaansa :)
♥ ONNEA ROMEO RAKAS ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti