♥ Tuo paahdettu valkosuklaavaahto kannattaa tosiaan tehdä mielellään jo leivontaa edeltävänä päivänä. Tällöin vatkaaminen onnistuu paremmin eikä vaahto "puuroudu".
Mansikka-raparperikakku paahdetulla valkosuklaalla
Paahdettu valkosuklaa -vaahto
(tee tämä edellisenä päivänä tai leivontapäivän aamuna, jos leivot vasta illalla)
370 g valkosuklaata
5 dl kuohukermaa
Laita kattilaan paahdetut suklaapalat ja kuohukerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Laita kulho sitten jääkaappiin yöksi tai päivän ajaksi, jos leivot illalla.
Pohja
200 g kaurakeksejä (laitoin Kantolan isohkoja kaurakeksejä)
50 g voita (tai margariinia)
Murskaa kaurakeksit tehosekoittimella (minä nuijin keksit kuohossa perunanuijalla). Sulata voi kattilassa ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte
4 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista
200 g vaniljatuorejuustoa
3/4 dl vettä
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita liemi tuorejuuston joukkoon. Sekoita varovasti/kääntele tuorejuusto-liivateseos valkosuklaavaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Mansikka-raparperikerros
4 liivatelehteä
400 g raparperia
1/2 dl vettä
2 dl intiaanisokeria (tai 1 dl tavallista sokeria)
1 vaniljatanko
200 g mansikoita
Koristelu
tuoreita mansikoita
paahdettuja valkosuklaapaloja
Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle. Asettele päälle mansikoita ja suklaapaloja.
♥
Kakku koristelua vailla.
Enää puuttuvat valkosuklaapalat.
Valmis kakku.
Pala kesäistä kakkua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti