Tämän kakun kanssa tuli aikamoisia painajaishetkiä :D Minulla on aina ollut joku täällä lastenhoitoapuna silloin, kun viimeistelen kakkua. Nyt olin yksin lasten kanssa, kun kakku piti pursottaa. Vanhempani ovat matkalla ja miehelläni oli juuri tuona aamuna monta tuntia kestävä golfkisa. Halusin tehdä pursotukset tarjoilupäivänä, jotta ne säilyisivät hyvänä. Noh, välillä meni hyvin ja lapset leikkivät leikkejään. Sitten inulla tuli kerman kanssa ongelmia. Ensinnäkin alareunan ruusut oli kannattanut tehdä sileälle kermapinnalle, koska nyt ne alkoivat valua oman painonsa ja epätasaisemman pinnan takia (lehtityllalla tehdyt pursotukset alla). Jotkut ruusut pysyivät hyvin paikoillaan, mutta osa alkoi valua yläreunasta ja niihin kohtiin tuli rakoja. Kaavin jotkut ruusut pois ja pursotin ne uudestaan. Enää ei tullut ihan yhtä tasaista jälkeä. Sitten koitin paikkailla rakoja jäljelle jääneellä kermalla. Sekään ei näyttänyt kovin nätiltä. Lopulta pursotin ruusujen yläpuolelle tähtityllalla kukkia.
Viimein kakku oli valmis ja aloin pakata sitä pahviseen kuljetuslaatikkoon. Alusta ja kansi olivat jo paikoillaan ja aloin pujotella nauhaa laatikon ympärille. Olin jo vähän myöhässä suunnitellusta aikataulusta ja olin helpottunut, että vihdoin olin siinä pisteessä. Sitten laatikon kansi lipsahti otteestani. Ajattelin vain, että tämän on pakko olla painajaista! :D Näin kermaa laatikon alareunassa ja tiesin, että se oli tehnyt tuhojaan. Olihan se, yhden sivun pursotukset olivat pilalla :( Tytär tuli lohduttamaan ja halaamaan ♥ Aloin vatkata lisää kermaa. Kaavin pilalle menneet pursotukset pois ja jouduin pursottamaan sen kohdan vähän erilailla. Tein yläreunaan pari pikkuruusua lisää. Menin nukuttamaan poikia ja hengähdin samalla itsekin. Sitten menin kurkkaamaan jääkaappiin ja huomasin, että ne pikkuruusut olivat alkaneet vähän valua! Pursotin vielä niidenkin yläpuolelle parit kukkapursotukset ja ajattelin, että on kyllä aikamoiset kermapursotukset :D Siinä vaiheessa kakkua tultiin hakemaan ja olin paniikin partaalla :) Hain uuden kakkulaatikon kannen ja aloin laittaa nauhaa ympärille. Pelkäsin niin, että kädet tärisivät hirmuisesti. Nauha jäi aika löysälle, mutta nyt sentään kakku oli kunnossa. Vein kakun kuistille ja koitin vielä näpräillä solmua tiukemmalle. Eihän siitä mitään tullut tärisevillä käsillä (kädet tärisivät vielä parin tunnin päästäkin :D). Minä kun oon sellainen perfektionisti, niin tällaiset edesottamukset harmittavat aika tavalla. Etenkin kun kakku ei tullut itselle. Mutta aina ei voi onnistua ja nyt oli huonoa tuuriakin mukana. Se kuitenkin lämmitti tosi paljon mieltä, että kakun hakija ja varmasti synttärisankarikin olivat onnellisia kakusta, enkä usko heidän piitanneen pikku kömmähdyksistä :) Tulipahan taas opittua jotain pursotuksista! En ottanut kakusta enää sen jälkeen kuvaa, kun laatikon kansi läimäisi pursotuksia. Ei ollut kamera siinä vaiheessa päällimmäisenä mielessä :) Mutta siis, kuten tuolla ohjeessakin mainitsen, niin noita pikkukukkia alareunan ruusujen päällä ei tarvitse tehdä. Ne olivat vain minun hätäkeinoni :)
Nyt osaan vieläkin enemmän arvostaa sitä, että äitini on niin monet kerrat ollut auttamassa lastenhoidossa kakkuprojektieni aikana ♥ (ja viikonloppuaikana myös mieheni). Kyllä siinä silloin vaan pääsee kunnolla keskittymään kakkuun. Lapsetkin joutuivat nyt keksimään enimmäkseen itse puuhaa. Inka ja Mio leikkivät onneksi muutenkin jo pitkiä aikoja keskenään ja Romeokin viihtyy omien leikkiensä parissa. Mutta lapset vaistoavat tällaisten tilanteiden herkkyyden ja kun eivät päässeet uloskaan, niin oli se meno välillä aika hulabaloota :D Mio esim. keksi purkaa eteisen kaapin laatikoista kaikki villasukat, lapaset ja hatut ja myös kaikki sadevaatteet pussukoistaan. Pitihän se turhautuminen jotenkin purkaa :D Eteisessä oli vaatemeri!
Kananmunaton täytekakku
Pohja
2 × kananmunaton kakkupohja, ohje löytyy täältä
(laita pohjataikinaan hyla- tai laktoositonta maitoa)
Kostutus
1 3/4 dl maitoa (hyla)
1 rkl intiaanisokeria
Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.
Boysenmarjatäyte
vajaa 1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
2 dl Flora Vispiä (hyla)
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
2 tl vaniljasokeria
200 g boysenmarjahilloa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa loppuvaiheessa
hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto. Sekoita joukkoon
boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota
kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla
sekoittaen. Jos täyte on kovin löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin.
Mango-persikkatäyte
vajaa 1/2 dl mangohilloa (Jam it!)
♥
2 dl Flora Vispiä (hyla)
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
2 tl vaniljasokeria
240 g säilykepersikkaa
3/4 dl mangohilloa
3 liivatelehteä
1 rkl vettä
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen
joukkoon vaniljatuorejuusto. Valuta persikoiden liemi pois ja soseuta
persikat sileäksi soseeksi. Lisää sose täytteeseen. Sekoita joukkoon
mangohillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan
veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos
täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.
Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja
kostuta se. Levitä päälle mangohillo ja sen päälle mango-persikkatäyte.
Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku
foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai
mielellään yön yli.
Vaniljakreemi
40 g suolatonta voita
20 ml (4 tl) kevytmaitoa (hyla)
1/3 pala vaniljatankoa
170 g tomusokeria
+ vohvelinen kakkukuva
Levitä kreemiä ohut kerros kakun pääliosaan (kreemiä jää vähän yli). Aseta kakkukuva varovasti kreemin päälle. Painele se hellästi keskeltä ulospäin menevillä liikkeillä. Huolehdi, että reunaosatkin uppoavat kreemiin. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.
Kermapursotukset ja koristelu
4 dl Flora Vispiä (hyla)
2 1/2 dl vaniljarahkaa
2 1/2 rkl tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä
vaaleanpunaisia, pehmeitä sokerihelmiä
Pursota lehtityllalla valkoista kermaa kakun reunaosaan alhaalta ylöspäin. Siirrä loppukerma toiseen pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Pursota sitten vaaleanpunaisella kermalla ruusuja kakun alareunaan. Kannattaa tehdä aika matalia ruusuja, jotta ne eivät ala painon takia valua. Pursota pienempiä ruusuja kakun yläreunaan niin, että ne peittävät kakkukuvan reunan. Pursota lopuksi alareunan ruusujen yläpuolelle pieniä kukkia valkoisella kermalla (tämän osuuden voi jättää poiskin). Ripottele pääliruusujen päälle vaaleanpunaisia sokerihelmiä.
Käytin kakun kokoamiseen reunavuokaa, jolloin kakun sai tehtyä suoraan tarjoilualustalle.
Boysenmarjatäyte ja mango-persikkatäyte.
Nuo muutamat alareunan ruusut jouduin pursottamaan uudelleen. Niiden yläpuolella "hätäkeinokukkaset" :)
♥ ONNEA 4-VUOTIAALLE PRINSESSALLE! ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti