Tämän
raparperimehun ylijääneestä raparperiseoksesta saa tehtyä tosi makoisan
hillon! Raparperiseoksessa on jo valmiiksi sokeria, joten hillosokeria
ei tarvita isoja määriä. Seoksessa on sitruunan raikkautta valmiina.
Kaneli ja vaniljasokeri tekevät mausta entistä herkullisemman. Hillo
sopii hyvin vaniljajäätelön tai leivän päälle, mutta sitä voisi käyttää
myös leivonnassa kuten kakkujen täytteessä kermavaahtoon sekoitettuna.
Raparperihillo (raparperimehun jämistä)
(noin neljä tuollaista pienehköä purkillista)
raparperiseos, joka jää yli raparperimehusta
1 3/4 dl vettä
1 1/2 dl hillosokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Kaada raparperiseos kattilaan ja lisää joukkoon muut ainekset. Keitä
keskilämmöllä samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkeihin ja anna
jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. Osan voi myös pakastaa muovirasioissa.
Raparperihillo sopii mielestäni hyvin ruisleivän päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti