Nekkumaiset suklaahippupikkuleivät
(noin 50 kpl koosta riippuen)
1 1/4 cups/ 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1/4 tsp./ 1/4 tl ruokasoodaa
1/2 cup/ 120 g normaalisuolaista voita
1 cup/ 2,4 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
1 tsp./ 1 tl vaniljasokeria
1/2 cups/ 1,2 dl murskattuja, kuorittuja manteleita
113 g valkosuklaahippuja
Paloittele
suklaat pienehköiksi paloiksi (jos ei ole saatavilla valmiita hippuja).
Murskaa kuoritut mantelit pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot,
ruokasooda ja suola. Vaahdota pehmeä voi ja intiaanisokeri. Lisää munat
yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon
kuivat aineet ja sekoita. Lisää pähkinärouhe sekä valkosuklaapalat.
Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikinakulho tarvittaessa jääkaappiin
1/2-1 h ajaksi, jos taikina on kovin tahmaista/löysää ja hankala
käsitellä.
Pyörittele
taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle
uunipellille. Minä käytin jokaiseen palloon 1 rkl taikinaa. Jätä
taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl
palloja.
Paista
190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit
juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä,
että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei
tarvitse tulla väriä.
Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Valkosuklaahippuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti