Isäni kävi viime kuussa Amerikassa tapaamassa lähisukulaisiaan ja toi
tuliaisiksi isosta luomukaupasta erilaisia suklaita :) Yhdessä pussissa
oli paksuja tummasuklaapaloja ja pussin takana oli ohje näille
herkkupatukoille.
Kaura-suklaapatukat
(noin 16 patukkaa)
1/2 cup/ 120 g pehmeää voita
3/4 cup/ 2 1/4 dl intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 cup/ 2,4 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
1/2 tsp/ 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tsp/ 1/4 tl ruususuolaa
1/4 cup/ 1/2 dl maitoa
1 1/2 cups/ 3,6 dl kaurahiutaleita
1 cup/ 2,4 dl tummaa, paksua suklaata paloiksi pilkottuna
1/2 cup/ 1,2 dl pekaanipähkinää pilkottuna (laitoin cashewpähkinöitä)
Vuoraa joko noin 24 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä vuoka tai
pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla (vuoan voi myös vaihtoehtoisesti
voidella). Sekoita kulhossa pehmeä voi ja intiaanisokeri. Sekoita munat
yksitellen joukkoon ja lisää vaniljasokeri. Yhdistä toisessa kulhossa
jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinan joukkoon vuorotellen
jauhoseosta ja maitoa, noin kolmannes kerrallaan. Sekoita joukkoon
kaurahiutaleet sekä pähkinä- ja suklaapalat. Kaada taikina vuokaan ja
tasoita pinta. Paista 190-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30
minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa
levy sitten paloiksi.
Tällaisia suklaapaloja pussissa oli :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti