Lohi-avokadovoileipäkakku
Leipäkerrokset
520 g (12 kpl viipaleita) ruisvuokaviipaleita
320 g (8 kpl viipaleita) isoja täysjyväpaahtoleipäviipaleita
Kostutus
2 dl maitoa
Avokado-kylmäsavulohitäyte
3 avokadoa
1/2 dl sitruunamehua (1 sitruunan mehu)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 valkosipulinkynsi (jätin nyt pois)
mustapippuria
300 g kylmäsavulohiviipaleita
yrtti-lämminsavulohitäyte
500 g lämminsavulohta (300 g perattuna)
nippu ruohosipulia
250 g yrttituorejuustoa
100 g crème fraichea
valkopippuria
Leikkaa leipäpaloista ohuelti reunat pois. Paina neljään ruisvuokaviipaleeseen kuvio haluamillasi muoteilla. Aseta kuvioidut leipäviipaleet tuorekelmulla vuoratulle alustalle. Kostuta leivät maidolla (ruisvuokaviipaleita voi kostuttaa paahtoleipäviipaleita reilummin). Levitä leipien päälle puolet avokadotäytteestä. Painele täytettä huolellisesti kuviokohtiin. Aseta päälle neljä paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle puolet yrtti-lämminsavulohitäytteestä. Lado vielä kaksi samanlaista kerrosta (ruisvuokaviipaleet + avokadotäyte ja paahtoleipäviipaleet + yrtti-lämminsavulohitäyte). Aseta päällimmäiseksi vielä neljä ruisvuokaviipaletta ja kostuta ne. Kääri tuorekelmu ympärille ja laita kevyt paino päälle. Anna olla jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli.
Kuorrutus ja koristelu
150 g yrttituorejuustoa
1 kurkku
viinirypäleitä
Levitä yrttituorejuusto voileipäkakun joka sivulle, tarttumapinnaksi kurkkusiivuille. Kiinnitä kurkkusiivut pystysuorassa sivuille. Aseta viinirypälepuolikkaat kakun päälle.
Avokadotäyte valmistumassa.
Delfiiniä, kissaa ja tähteä :) Kostutetut ruisvuokaviipaleet odottamassa avokadotäytettä päälleen.
Enää puuttuu paketoiminen kelmuun ja matka jääkaappiin yöksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti