Leivoin tämän piirakan tyttäreni 7-vuotissynttäreille. Halusin
kokeilla jotain uutta piirakkaohjetta ja löysin tämän ohjeen sattumalta
Pullahiireltä
täältä.
En ollut varma, että kuinka ison purkin fetajuustoa täytteeseen
kuuluisi laittaa. Voi olla, että 200 g määräkin olisi mukava. Laitoin
nyt vain 100 g ja sekin riitti kyllä hyvin. Piirakka oli tosi maukasta
ja hyvää ja se hävisi aika nopsaan juhlissa :) Tulen tekemään piirakkaa
uudestaankin!
Feta-tomaattipiirakka
Pohja
200 g voita
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl ruususuolaa
noin 4 rkl kylmää vettä
Voitele 27-30 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Kuutioi kylmä
voi ja nypi se jauhojen ja suolan kanssa sekaisin. Sekoita lopuksi
joukkoon kylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille.
Täyte
200 g minitomaatteja
100 g öljymarinoitua fetajuustoa (seassa oli aurinkokuivattua tomaattia)
3 dl kermaa
3 kananmunaa
1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
1 dl juustoraastetta
pinjansiemeniä (tai kuorittuja auringonkukansiemeniä)
Pilko tomaatit puoliksi tai neljään osaan ja levitä ne pohjan päälle.
Säästä muutama tomaatti täytteen päälle laitettavaksi. Levitä pohjalle
myös fetajuustot ja kaada öljymarinadi niiden ja tomaattien päälle.
Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, timjami ja mustapippuri sen verran,
että kananmunien rakenne rikkoutuu. Sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada
seos tomaattien ja fetojen päälle. Puolita loput tomaatit ja laita ne
täytteen päälle. Ripottele pinnalle
pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin
60 minuuttia (minulla piirakka kypsyi jo 45 minuutissa).
Tomaattia ja öljymarinoitua fetaa aurinkokuivatuin tomaatein.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti