Jos käyttää tavallista sokeria, tulee sitä laittaa taikinaan 2 dl ja täytteeseen 1 dl. Spelttijauhot voi korvata vehnäjauhoilla.
Inkkaripuustit
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl intiaanisokeria
2 tl ruususuolaa
1 rkl kardemummaa
noin 16 dl (noin 1 kg) puolikarkeita spelttijauhoja (minulla riitti 14 dl)
150 g voita
Täyte
100 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
mantelirouhetta
Voitele kohonneet puustit ja ripottele halutessasi pinnalle mantelirouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes puustit ovat saaneet kullanruskean värin.
♥♥
Vinkki: Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se (2 ps) pieneen määrään jauhoja ja sekoita seos 42-asteiseen maitoon. Valmista taikina muutoin kuin perusohjeessa.
Vinkki: Jos haluat tehdä pieniä korvapuusteja, puolita molemmat kaulitut ja täytetyt levyt pitkittäissuunnassa kahtia. Kääri kaikki neljä levyä rulliksi pitkiltä sivuilta. Leikkaa rullat paloiksi ja toimi kuten perusohjeessa. Kuva pikkukorvapuusteista alempana.
Vinkki: Valmista pullataikina valmiiksi illalla ja leivo aamulla. Tee tällöin illalla taikina muutoin tavalliseen tapaan, mutta käytä siihen jääkaappikylmää maitoa. Laita taikina peitettynä jääkaappiin yön ajaksi. Hiivan toiminta hidastuu kylmässä. Käytä tilavaa kulhoa, jossa taikina mahtuu kohoamaan. Ota taikina aamulla huoneenlämpöön. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi ja leivo pulliksi perusohjeen mukaisesti. Näin pääset leipomaan hieman nopeammin.
Kaulittu ja täytetty taikinalevy.
Puustipalat leikattu. Palat nostetaan ylös tuo kapea kohta ylöspäin ja
painetaan siitä kapeasta kohdasta sormella pöytään saakka painauma.
Puustit menossa liinan alle kohoamaan.
Tässä aiemmin leipomiani pikkupuusteja, jotka ovat kooltaan puolet tavallisista puusteista.
Valmiita inkkaripuusteja.
Jätin osan puusteista ilman mantelirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti