ein näitä marenkitikkareita tyttäreni 7 v. kaverisynttäreille. Ohje
on Emma Iivanaisen Kakkutaidetta kotikeittiössä. Heti kun näin näiden
kuvan Emman kirjassa, päätin tehdä niitä synttäreille. Ne ovat mukavan
kepeitä syötäviä lapsille (ja aikuisille). Emma oli tehnyt
vaaleansini-valkoisia marenkiruusukkeita, mutta päädyin vaaleanpunaiseen
teemaan sopien.
Marenkitikkarit
(16-18 isohkoa marenkia tai tuplamäärä pienempiä)
3 kananmunan valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
vaaleanpunaista pastaväriä
+ grillitikkuja
Siirrä molemmat marenkivaahdot omiin pursotinpusseihinsa, joissa ei ole tyllaa. Laita kolmanteen pursotinpussiin avoin tähtitylla. Pursota yhtä aikaa molemmat marenkivaahdot pursotinpussin sisälle, jolloin toinen puoli pussin sisällöstä on valkoinen ja toinen vaaleanpunainen.
Pursota leivinpaperoidulle uunipellille ruusukkeita spiraalikuviona aloittaen kuvion keskeltä. Pursota ruusukkeet leivinpaperille siten, että grillitikuille jää tilaa. Leikkaa grillitikut sopivan mittaisiksi ja työnnä ne varovasti ruusukkeiden sisälle riittävän pitkälle. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia ja laita uuni sitten pois päältä. Avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien kuivua uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt.
Tikkareita tarjolla.
En laittanut ihan kaikkiin marenkeihin tikkua ja tarjosin ne sellaisenaan :)
Marenkiruusuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti