Nakkipiilot ovat varmasti monille tuttu juttu. Teen niitä aina
välillä ja tällä kertaa tein niitä Inkan 7 v. kaverisynttäreille. Aina
kun on muutakin syötävää tarjolla, teen tällaisia pieniä nakkikääröjä
eli olen puolittanut sekä nakit että lehtitaikinalevyt. Ne voi hyvin
siis tehdä myös niin, että sisälle mahtuu kokonainen nakki. Jotkut
sipaisevat sisälle sinappia ja ehkä jotain muutakin, mutta minä olen
tehnyt tällaisia pelkistettyjä versioita.
Nakkipiilot
1 pkt lehtitaikinalevyjä (teen yleensä 500 g taikinapaketista)
nakkeja
kananmunaa voiteluun
Sulata lehtitaikinalevyt. Puolita nakit ja viillä niiden päihin
ristiviillot. Halkaise lehtitaikinalevyt pitkittäin kahtia ja halkaise
sitten levyt kolmeen osaan. Nosta jokaiselle palalle nakinpuolikas,
kostuta levyjen reunat vedellä ja "kääri levy nakin ympärille tiiviisti.
Paina kostutettu reuna kunnolla kiinni. Nosta valmiit kääröt saumapuoli
alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kääröt kananmunalla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on
saanut kullanruskean sävyn.
Aiemmin tekemiäni nakkipiiloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti