Ohje on uusimmasta Pirkka-lehdestä 10/2014. Ohjeessa on sokeria 1 dl ja fariinisokeria 1/2 dl sekä vehnäjauhoja 2 1/2 dl. Korvasin sokerit intiaanisokerilla ja jauhot spelttijauhoilla ja muuntelin määrät sopiviksi niille. Intiaanisokeri sopii mainiosti leivontaan ja tähän pohjaan se sopi ihan erityisen hyvin. Pehmoinen, mehevänkostea ja NIIN toffeisen makuinen ♥ Mantelijauhekin on kiva lisä pohjassa. Puolukkainen täyte siihen päälle teki ihanan raikkaan ja pehmoisen makuyhdistelmän. Vaahtokarkit itsessäänkin tietenkin tekivät täytteestä pehmeän. Niiden makeus riitti juuri sopivasti peittämään puolukoiden liiallisen kirpeyden. Ei yhtään liian makea eikä kirpeä, vaan juuri sopiva. Ainakin minun makuuni :) Puolukoiden tilalla voisi joskus kokeilla jotain muutakin marjaa.
Puolukkainen vaahtokarkkikakku
Pohja
100 g voita
2 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
Leikkaa 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (minä leikkasin myös reunoille suikaleet). Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Irrota pohja vuoasta leivinpaperin avulla ja anna pohjan jäähtyä ritilällä. Minä tasoitin jäähtyneen pohjalevyn pinnan kevyesti veitsellä, koska pohja kohoaa hieman enemmän keskeltä kuin reunoista. Tasoituksen voi jättää poiskin. Pese vuoka ja siirrä pohja takaisin vuokaan (minä asetin pohjalevyn suoraan tarjoilualustalle, laitoin ympärille pyöreän, säädettävän reunavuoan sekä vuoan ja pohjalevyn väliin reunakalvosuikaleet). Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte
200 g puolukoita pakkasesta
2 dl maitoa
200 g vaahtokarkkeja
Koristeeksi
vaahtokarkkeja
Koristele kakku halutessasi vaahtokarkeilla.
♥
Grillivaahtiksia.
Kakku koristelua vailla.
Valmis kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti