Sydämellinen kinkkuvoileipäkakku
(noin 15 henkilölle)
700 g ruispaahtoleipää
Täyte 1
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g crème fraichea
1 maustekurkku (laitoin keskikokoisen)
ruohosipulia (laitoin 1 dl silputtuna)
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
250 g kinkkusiivuja (laitoin Kivikylän kotipalvaamon savumaukasta maalaispalvikinkkua)
Täyte 2
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g crème fraichea
1/2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
1/2 tl ruususuolaa
1 pieni punainen paprika
100 g kurkkua
Kostutus
noin 2 1/2 dl kasvis- tai lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä (laitoin kasvislientä)
Kuorrutus ja koristelu
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaukset valkopippuria ja ruususuolaa
herneenversoja
kinkkua
Leikkaa ruohosipulia ja kinkkusiivuja vähän pienemmiksipaloiksi. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. kaikki muut ainekset paitsi kinkku. Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää lopuksi kinkku ja pyöräytä sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Siirrä täyte kulhoon. Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 2. maustamaton tuorejuusto ja crème fraiche ja pyöräytä ne sekaisin. Lisää mustapippuri ja suola ja pyöräytä nopeasti. Lisää pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta sen verran, että paprika menee sopivan kokoisiksi paloiksi (annoin mennä aika pieneksi). Paprika värjää samalla täytteen hieman punertavaksi. Raasta pesty kurkku, valuta siitä ylimääräinen neste pois siivilässä vähän painellen. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Voileipäkakun kokoaminen:
Leikkaa paahtoleipiä puoliksi ja levitä niitä vuokaan ensimmäinen kerros. Kostuta leivät valitsemallasi kostutusliemellä. Levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Levitä uusi kerros leipiä ja kostuta ne. Levitä niiden päälle puolet täytteestä 2. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset ja laita päällimmäiseksi vielä leipäkerros. Kostuta leivät. Nosta ylimääräiset kelmusuikaleet voileipäkakun päälle ja lisää tarvittaessa lisää kelmua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita jokin kevyt paino vuoan päälle kuten lautanen tai leikkuulauta. Anna voileipäkakun olla jääkaapissa yön yli.
Kuorrutus ja koristelu:
Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä mausteet. Levitä täyte voileipäkakun päälle. Voit halutessasi vielä pursottaa kakun alareunaan koristereunan (minä en nyt pursottanut).
Koristele kuorrutettu voileipäkakku herneenversoilla ja kinkulla. Leikkaa herneenversoista lyhyitä pätkiä, jotta kakun leikkaaminen on helppoa. Kääri kinkkusiivuista pieniä ruusukkeita ja paina ne kuorrutteeseen.
Vuoka tuli piripintaan täyteen :)
Kakku vailla kuorrutusta ja koristelua.
Valmis kakku.
Pala vähän jo pehminnyttä kakkua.
Kinkkuruusu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti