Oli mukava tehdä juureksista piirakka, koska esim. lanttua tulee syötyä tosi harvoin, vaikka se sopii moneen ruoanlaittoon kuten keittoihin ja on hyvän makuinen. Piirakan pohjan sovelsin parista eri ohjeesta. Täytteen ohje on pääosin Kotilieden suuresta leivontakirjasta. Täytteen maku toi vahvasti mieleen kevätkäryleet :)
♥ ♥ ♥
Nyt arvostelu on päättynyt. Haasteen voitti Petra makoisalla sipulipiiraallaan, onnea! Onnelikin on hyvin onnellinen, koska Syyshehku sijoittui toiseksi :) Kiitos vielä pisteistä ja kommenteista! Ne näkyvät tuossa postauksen alaosassa. Täällä näkyvät haasteen lopputulokset. Täällä Dansukkerilta saamani palkinto :)
Syyshehku - juurespiirakka
Porkkanasose
3 isohkoa porkkanaa
1 rkl vettä
1 maustemitta ruususuolaa
Aseta sydämenmallinen reunavuoka leivinpaperoidulle uunipellille. Kiinnitä sen reunoihin leivinpaperisuikaleet käyttäen "liimana" rasvaa. Leikkaa vuoan keskelle sydämenmallinen leivinpaperipala, jotta valmis piirakka on helppo siirtää tarjoilualustalle ("liimaa" myös se, jotta taikinan levittäminen on helpompaa). Piirakan voi valmistaa myös 24-26 cm halkaisijaltaan olevassa pyöreässä piirakkavuoassa.
Pohja
2 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
100 g voita
1/2 dl kauraleseitä
2 dl porkkanasosetta
Täyte
1 sipuli
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
400 g lanttua
150 g (noin 2 kpl) porkkanaa
150 g palsternakkaa
1/2 tl chilijauhetta
3/4 tl ruususuolaa
1/2 tl kurkumaa
3/4 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua basilikaa
♥
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
2 tl maissitärkkelystä
1 dl voimakasta juustoraastetta
Sekoita täytteen joukkoon kermaviili, kananmuna, maissitärkkelys ja juustoraaste. Levitä täyte vuokaan. Paista 200 °C:ssa uunin alatasolla 35-45 minuuttia riippuen piirakan paksuudesta (sydänvuoassa taikinan ja täytteet korkeus oli 3 cm ja paistoin 45 minuuttia).
Koristelu
basilikan lehtiä
2 punajuurta (+ keitinvettä)
♥
Vuokaan paineltu pohjataikina. Tein tämän
osion jo edellisenä iltana. Leivinpaperi aaltoili, koska se oli kostunut
oltuaan yön yli jääkaapissa.
Täyte levitettynä vuokaan.
Uunista tullut piirakka.
Koristelua.
Valmista :)
Perhoset liihottelemassa basilikalehdossa.
(3+1+4+5+4+5+5+3 = 30p.)
- Herkkä ja kaunis ulkonäkö. Kiva juttu että juureksia on sekä pohjassa että täytteessä.
- Todella kaunis piiras koristeluineen
- Hyvät mausteet piirakassa, maistuisi minulle!
- Voisin muuttaa tekijän ruokapöytään ikuiseksi kuokkavieraaksi.
- Ihanan näköinen piirakka ja kuulostaakin hyvältä!
- Herkullisen kaunis, kivat perhot
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti