Yhteistä pikkuleivissä on se, että intiaanisokeri antaa niille hivenen toffeemaista makua. Tällä kertaa siivilöin intiaanisokerin, jotta pikkuleipien pinta olisi tasainen. Muuten pikkuleivät ovat aika erilaisia. Ja niin halusinkin. Mäyräkoirapikkuleivät tein marmorointityylillä ja minusta on hauskaa, kuinka silloin jokainen koira on erilainen. Olen aiemmin leiponut samalla tyylillä näitä delfiinipikkuleipiä.
Minä käytin nyt perhos- ja mäyräkoiramuotteja, mutta ne voi korvata millä vaan muillakin muoteilla. Minä tykkään käyttää intiaanisokeria, mutta se on korvattavissa tässä pikkuleipätaikinaohjeessa tomusokerilla. Tomusokeria tulee laittaa vain 1 1/2 dl.
♥ ♥
Haaste on päättynyt ja sen voitti Vispilä Lokakuun lohdutuspikkuleivillään, ONNEA! Tuossa alhaalla ovat saamani kommentit ja pisteet, kiitän niistä :)
Toffeinen hipaisu pikkuleivissä
(yhteensä noin 60 kpl)
Pikkuleipätaikina
5 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl intiaanisokeria (siivilöitynä)
300 g kylmää voita
1/2 rkl kylmää vettä
Mansikkaiset perhoset
(noin 20 kpl)
1/3 pikkuleipätaikinaa
3 rkl pakastekuivattuja mansikkasiivuja murustettuna/jauhettuna (varaa siivuja noin 1-2 dl)
1 1/2 rkl intiaanisokeria siivilöitynä
1 1/2 rkl paistonkestävää mansikkamarmeladia
Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuksi levyksi. Paina levystä perhosmuotilla pikkuleipiä. Kasta muotti joka välissä jauhoihin, ettei se tartu taikinaan. Nosta perhoset lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paina pyöreäpäisellä marsipaanityökalulla (tai vaikka pikkurillillä) painaumat perhosen ylä- ja alasiipiin. Tee yläsiipiin hieman isommat montut. Paina hellästi vaot perhosten vartalokohtiin. Pursota mansikkamarmeladia monttuihin ja vartaloihin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 9-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Suklaa-cashewpähkinäpikkuleivät
(20 kpl)
1/3 pikkuleipätaikinaa
30 g tummaa suklaata
40 g cashewpähkinöitä
Jaa taikina puoliksi ja pyörittele molemmista paloista jauhotetulla alustalla noin peukalon paksuiset tangot. Leikkaa tangot kymmeneen osaan (eli yhteensä 20 osaan). Nosta pötköt leivinpaperoidulle uunipellille. Paina jokaisen pötkön päälle kevyesti yksi cashewpähkinän puolikas. Paista 175-asteisessa uunissa noin 11 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Marmoroidut mäyräkoirapikkuleivät
(noin 20 kpl)
1/3 pikkuleipätaikinaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 rkl intiaanisokeria siivilöitynä
Pyörittele ensin vaaleasta taikinasta jauhotetulla alustalla pitkähkö pötkö. Pyörittele tummasta taikinasta samanpituinen pötkö. Aseta pötköt vierekkäin ja kierrä pötköt yhteen. Taita pötkö kahtia ja kierrä pötkö taas yhteen. Taputtele taikina tasaiseksi alustaa vasten. Varmista, että taikinan alla on tarpeeksi jauhoja, jotta taikina ei tartu. Jauhota myös kaulin hyvin. Kauli taikinasta noin 3 mm paksu levy. Ota mäyräkoiramuotilla kuvioita. Kasta muotti joka välissä jauhoihin, ettei se tartu taikinaan. Nosta pikkuleivät lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 9-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Koristelu
(suklaa-cashewpähkinäpikkuleipiin ja marmoroituihin mäyräkoirapikkuleipiin)
20 kpl suklaarakeita
valkoista sokerikuorrutetta (tuubista tai itse tehtynä)
40 g tummaa suklaata
Suklaa-cashewpähkinäpikkuleipiä.
Cashewpähkinäpuolikkaat koristamassa..
Mäyräkoiria.
Pakastekuivattuja mansikkasiivuja mansikkaisiin perhosiin :)
Mansikkaisia perhosia.
(2+1+1+1+1+2 = 8 p.)
- Pikkuleivissä on ihana muoto.
- Sopisi lasten kutsuille.
- Varmasti makeaa ja hyvää. Hauskat marmorikuviot.
- Ihanat pikkuleivät. Nuo koirapikkuleivät ovat erityisen hauskat!
- Erityisen herkullinen idea oli marmoroitu mäyräkoira!
- Nam! Herkullisen ja kauniin näköisiä pikkuleipiä. Oma suosikkini näistä on pähkinäpikkuleipä. Myös pakastekuivatut mansikat ovat suurta herkkuani, valitettavasti ne ovat niin kalliita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti