Minulla on tapana painella hieman päällimmäisiä makaroneja parisen kertaa paiston aikana, jotta ne kostuvat muna-maitoliemessä eivätkä koppuroidu liikaa. Pieni rapsakkuus on silti hauskaa :)
Jauhelihamakaronilaatikko
500 g tummaa sarvimakaronia
2 l vettä
2 tl ruususuolaa
♥
500 g jauuhelihaa
1 iso sipuli
1 tl ruususuolaa
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl savustettu paprika -maustetta (tai laita yhteensä 2 tl tav. paprikamaustetta)
1 tl paprikamaustetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
♥
1 l maitoa
2 kananmunaa
1/2 tl ruususuolaa
1 maustemitta valkopippuria
Voitele iso uunivuoka (tai kaksi pienempää). Kaada makaronit ja jauheliha siihen ja sekoita keskenään (tai lado kerroksittain). Mittaa kulhoon maito, kananmunat sekä mausteet ja sekoita. Kaada muna-maitoseos vuokaan tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja muna-maitoseos on hyytynyt.
Ketsuppi löytää kummasti tiensä makaronilaatikon luokse :D Seuraksi sopii myös raikas salaatti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti